Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ter Aard vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Ter Aard? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en regel je al vanaf €52,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak geeft een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit geweldig veel diverse soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook geven we gemiddelde kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Ter Aard en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-ter-aard

Zonnescherm laten plaatsen in Ter Aard

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Ter Aard via een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het product op de goede manier aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je snel leveranciers in de regio. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, extra schaduw, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Ter Aard en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de vakmannen. De specialist hangt het zonneschermen of gordijnen zoals jij dat wilt. Test of het volgens de handleiding is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Ter Aard

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Ter Aard is het meest effectief om de warmte uit je huis te houden. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel opties zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende kleuren en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 en €2900. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire producten.

De beste terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Disclaimer: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De totale investeringen liggen tussen de €925 tot €2000.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Tips voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De tarieven komen uit tussen de €425 t/m €1200.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Ter Aard is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven liggen tussen de €375 – €1175.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 types: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijsindicaties bedragen tussen de €310 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Ter Aard.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Korte info over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van het pand. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De tarieven liggen tussen de €730 tot zo’n €1750.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Ter Aard: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties liggen zo tussen de €380 tot €950. In de box hieronder lees je informatie over de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk op te hangen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in tientallen kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €62,50 en €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Ter Aard: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Te koop in allerlei stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en huiselijke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie een tarief van €105 tot wel €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op tarieven van €55 oplopend tot €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Ter Aard: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit mega veel soorten en materialen zoals o.a. aluminium, bamboe, PVC, hout, stof. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met een tarief van €67,5 oplopend tot €280.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. kunststof, aluminium, bamboe, pvc, stof. Geschikt voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen beginnen bij €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Ter Aard in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De tarieven beginnen bij circa €400 en kunnen oplopen tot €860.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ter Aard zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, rolhor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen beginnen bij €75 en kunnen oplopen tot €600.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, valraam, tuimelraam, schuifraam, vast raam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende keuzes: het soort model, het gewenste materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende schema tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ter Aard in mei 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€845 – €2100
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€375 – €1425
Screens200 cm – 400 cm breed€255 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€310 – €1225
Rolgordijn150 x 250 cm€70 – €160
Lamellen200 x 180 cm€60 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €200
Plisségordijnen130 cm breed€115 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Ter Aard. In het schema hieronder verstrekken we een overzicht met de beste verkochte merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Karwei, Gamma, Hubo en FonQ, Wehkamp, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Andere merken: Weinor, Deponti, Husol, Bece, Toppoint, Novoferm en Milano, Lumenguard, Copaco, Dickson, Schlappi, Sunway.

Zoek zonwering experts in de regio Assen

Goedkope zonwering kopen in Ter Aard? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna delen we adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker bekijk je ook montagebedrijven en showrooms in Zeegse, Zeijerveen en Taarlo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest ideale soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Er zijn veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in diverse kleuren, stoffen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Ter Aard?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De geschatte prijzen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Screens €265 op basis van 1 raam. Kies je voor een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een normaal rolluik kost €465. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €285 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €780). Budget soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €115 per raam). De totale tarieven hangen af van: de gewenste producten, de gewenste afmeting, soort bediening, het gewenste materiaal, motiefjes en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Ter Aard?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Ter Aard. In die situaties komt een deskundige expert die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur het model vakkundig installeren. Dankzij de montageservice ben je zeker van perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, handzender) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9487

Plaats een reactie