Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Assen vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Assen? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €67,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is zeer handig om de zon en warmte te weren. In veel gevallen biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit ontzettend veel verschillende modellen. Op dit portaal verstrekken we een handig stappenplan waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij vind je een kostenindicatie en een tabel met regionale zonwering specialisten in Assen en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-assen

Zonnescherm laten plaatsen in Assen

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Assen middels een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het geheel fatsoenlijk opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je snel experts die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Assen en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. Het installatiebedrijf hangt de screens of de plissés zoals jij dat wilt. Test of het netjes is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Inzicht in de kosten van raambekleders in Assen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Assen is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige modellen zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende kleuren en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 tot wel €2675. In het volgende gedeelte beoordelen we de beste modellen.

Offerte voor terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Middels de knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Disclaimer: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte tarieven bedragen tussen de €850 tot zo’n €2200.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een vaak gekozen optie bij kleine ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €375 en €1350.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Assen is de perfecte keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De onkosten liggen zo tussen de €375 tot wel €1050.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je behoudt jouw privacy.

De pluspunten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €370 tot zo’n €1375 voor rolluiken bestellen in Assen.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 30 woningen. Ze geven een boost aan de ambiance van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven variëren tussen de €720 tot zo’n €1950.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Assen: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen komen uit tussen de €320 tot €975. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest populaire producten.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, eenvoudig te bevestigen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in oneindig veel dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €50,00 tot €170.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Assen: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en rustieke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met onkosten van €105 tot wel €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie een prijskaartje van €65 tot €160.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Assen: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. Leveranciers bieden oneindig veel kleuren en materialen zoals onder andere stof, kunststof, hout, bamboe, aluminium. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie prijzen van €77,5 oplopend tot €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van aluminium, kunststof, hout, bamboe, stof. Praktisch voor lange / grote ramen en matchen goed met een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen beginnen bij €50 en lopen op tot €210.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Assen voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen, schuiframen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties starten vanaf €420. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €900.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Assen bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, rolhor, lamellenhor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen beginnen bij €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €575.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, draairaam, tuimelraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten: het type model, het materiaal, de gewenste afmeting en handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel tonen wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Assen in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2225
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1400
Screens2 – 4 meter breed€245 – €1050
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1425
Rolgordijn150 x 250 cm€75 – €145
Lamellen200 x 200 cm€55 – €215
Jaloezieën150 x 150 cm€80 – €210
Plisségordijnen110 cm breed€100 – €300
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Assen. In de tabel hierna vind je een toelichting op de meest bekende merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Hubo, Praxis, Karwei en FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, Formido.
 • Andere merken: Roma, Bece, Husol, Deponti, Toppoint, Weinor en Milano, Sunway, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Assen

Goedkope zonwering kopen in Assen? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna bieden wij namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal vergelijk je ook leveranciers en verkopers in Midden-Drenthe, Noordenveld en Noardeast-Fryslân.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest bestelde zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre & Terras
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in veel kleuren, prints en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Assen?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Screens €205 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €600). Een instap-rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €770). Voordelige binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €125 per raam / kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, het formaat, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, vormen / kleuren en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Assen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Assen. Dan komt er een gediplomeerde professional die ieder raam bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het model volgens de documentatie installeren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is op zich ok, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen starten bij €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9400, 9401, 9402, 9403, 9404, 9405, 9406, 9407, 9408, 9489Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie