Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zeijerveld vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Zeijerveld? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. Een goedkoop systeem is er al voor €62,50. Professionele buitenzonwering als een markies werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan de wereld aan verschillende modellen. Op dit platform kan je aan de slag met een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop geven we gemiddelde tarieven en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Zeijerveld en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-zeijerveld

Zonnescherm laten plaatsen in Zeijerveld

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Zeijerveld via een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker alles juist gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel vakmannen in de regio. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, extra schaduw, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het product. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest moderne keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Zeijerveld en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De montage-specialist monteert de screens of de duettes op de afgesproken plekken. Check of de totale constructie correct is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag gratis zonwering offerte op

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Zeijerveld

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Zeijerveld wordt gebruikt om warmte in huis te voorkomen. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse opties zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse designs en afmetingen. De kosten variëren tussen de €200 t/m €2950. In de keuzegids hieronder behandelen we de meest handige oplossingen.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Tip: het doek kan vies worden door regen. De normale prijzen variëren tussen de €850 tot €2225.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen bedragen tussen de €400 – €1200.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Zeijerveld is zeer geschikt als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €225 t/m €1075.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijzen liggen zo tussen de €270 en €1400 voor rolluiken bestellen in Zeijerveld.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Genieten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Ze beïnvloeden de authenticiteit van het pand. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €650 – €1875.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een lage temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Zeijerveld: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De onkosten komen uit tussen de €340 – €850. In het stukje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken types.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, probleemloos zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in veel soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn allerlei soorten zoals waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, transparante en een duo rolgordijn. De onkosten variëren tussen de €52,50 en €175.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zeijerveld: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en unieke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met een kostenplaatje van €100 tot €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €62,5 tot wel €165.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Zeijerveld: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Je kunt kiezen uit mega veel vormen en materialen zoals kunststof, hout, aluminium, PVC, bamboe. Via de houten jaloezieën kies je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht prijsindicaties van €77,5 tot zo’n €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals bamboe, pvc, kunststof, stof, hout. Praktisch voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij circa €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Zeijerveld op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, schuiframen, uitzetramen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €480. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Zeijerveld bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, rolhor, inzethor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven beginnen bij zo’n €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €775.

 • Te monteren op: schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang verschillende aanbiedingen van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn afhankelijk van diverse thema’s: het soort model, het soort materiaal, de maximale breedte en handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna bekijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Zeijerveld in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€845 – €2325
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€395 – €1375
Screens200 cm – 400 cm breed€280 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1425
Rolgordijn150 x 250 cm€80 – €145
Lamellen200 x 250 cm€45 – €200
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €200
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €310
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Zeijerveld. In de onderstaande tabel vergelijk je details over de grootste merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo, Gamma en Wehkamp, Formido, FonQ, Leen Bakker, Bol.com.
 • Check ook: Husol, Roma, Bece, Novoferm, Toppoint, Deponti & Lumenguard, Milano, Schlappi, Copaco, Swela, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Assen

Goedkope zonwering kopen in Zeijerveld? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel bespreken we namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website ontdek je ook montagebedrijven en verkooppunten in Rhee, Zeijen en Ter Aard.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest verkochte zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Markiezen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: het soort raam, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in veel kleuren, modellen en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Zeijerveld?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard kosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Buitenscreens €290 per raam. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €625). Een standaard rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €775). Overige gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €135 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de maximale breedte, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Zeijerveld?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in Zeijerveld. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige installateur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur het systeem fatsoenlijk bevestigen. Dankzij deze service heb je gegarandeerd ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is werkbaar, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, handzender) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9488, 9491

Plaats een reactie