Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hooge Mierde vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Hooge Mierde? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De tarieven starten bij zo’n €60,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is geschikt om de zon buitenshuis te houden. In veel gevallen verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit ontzettend veel diverse producten. Op dit portaal bieden we een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Ook vind je gemiddelde tarieven en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Hooge Mierde en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-hooge-mierde

Zonnescherm laten plaatsen in Hooge Mierde

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Hooge Mierde door een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat de installatie juist bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig experts uit de buurt. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, energie besparen, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Hooge Mierde en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De installateur levert het terrasscherm of gordijnen zoals gewenst. Check of de totale constructie correct is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Hooge Mierde

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Hooge Mierde is ideaal om het warme zonlicht in huis te blokkeren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel prints en groottes. De kosten variëren tussen de €250 – €2500. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest handige oplossingen.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Disclaimer: het schermdoek kan vies worden door regen. De normale prijzen schommelen tussen de €850 tot zo’n €2125.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte kosten schommelen tussen de €425 en €1325.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Zeer windbestendig.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Hooge Mierde biedt je design rolluiken voor als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De kosten bedragen tussen de €325 – €1125.

 • De cassette is klein en compact.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 varianten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte tarieven bedragen tussen de €360 en €1475 voor rolluiken bestellen in Hooge Mierde.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van woonhuizen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €680 en €1875.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Hooge Mierde: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten bedragen tussen de €350 tot €875. Bijgaand geven we een toelichting op de meest interessante toepassingen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel te bevestigen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in meerdere kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, transparante, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijzen liggen zo tussen de €62,50 en €155.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hooge Mierde: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en karaktervolle ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan een tarief van €110 tot zo’n €425.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met prijsindicaties van €50 tot zo’n €165.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Hooge Mierde: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Je kunt kiezen uit ontzettend veel kleuren en materialen als o.a. hout, stof, bamboe, aluminium, PVC. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie een tarief van €82,5 tot +/- €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. hout, stof, aluminium, kunststof, bamboe. Handig voor grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De onkosten starten vanaf €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Hooge Mierde op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals dakramen, schuiframen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €480 en kunnen oplopen tot €900.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Hooge Mierde zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, hordeur, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Deze houdt insecten buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €77,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €700.

 • Te monteren op: draairaam, vast raam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei keuzes: het soort product, het gewenste materiaal, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna bieden wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hooge Mierde in april 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€815 – €2300
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1400
Screens100 cm – 300 cm breed€255 – €1125
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1450
Rolgordijn100 x 175 cm€65 – €175
Lamellen100 x 250 cm€55 – €205
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €280
Plisségordijnen100 x 150 cm€100 – €310
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Hooge Mierde. In de tabel hieronder tref je uitleg over de meest verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis & Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Formido.
 • Ook interessant: Deponti, Weinor, Novoferm, Roma, Husol, Toppoint en Copaco, Dickson, Milano, Schlappi, Sunway, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Reusel-De Mierden

Goedkope zonwering kopen in Hooge Mierde? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel vergelijk je contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op dit portaal check je ook installatiepartners en winkels in Haghorst, Hulsel en Oost West en Middelbeers.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om passende vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We delen nu de meest gekochte soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenjaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in diverse kleuren, materiaaltypes en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Hooge Mierde?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De geschatte tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €250 per kozijn. Kies je voor een terrasscherm betaal je om en nabij de €1175. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €725). Een normaal rolluik kost €490. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €810). Overige gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €110 per raampartij). De totale kosten worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, bediening, materiaaltypes, motiefjes en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Hooge Mierde?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Hooge Mierde. Hierbij komt een gespecialiseerde vakman die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het product goed installeren. Dankzij de montageservice ben je zeker van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is acceptabel, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (met een draaiknop, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen starten bij €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5095

Plaats een reactie