Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zwartebroek vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Zwartebroek? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Het is er al vanaf €90,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Soms creëert een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit ontzettend veel diverse combinaties. Via deze website geven we een uitgebreid advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Tevens doorzoek je gemiddelde kosten en een lijst met lokale zonwering specialisten in Zwartebroek (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-zwartebroek

Zonnescherm laten plaatsen in Zwartebroek

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Zwartebroek door een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat de installatie volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel bedrijven in de regio. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de shutters. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en handigste keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Zwartebroek en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De monteur monteert het uitvalscherm of de duettes zoals gewenst. Check of de totale constructie correct is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Zwartebroek

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Zwartebroek wordt met name toegepast om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel varianten zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze kleuren en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 tot wel €2575. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest populaire types.

Offerte voor knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Disclaimer: het systeem kan vies worden door regen. De normale tarieven komen uit tussen de €900 en €2100.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Erg handig bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De tarieven bedragen tussen de €300 tot zo’n €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Zwartebroek is het beste advies als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen variëren tussen de €225 en €1150.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Korte info over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 producten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €260 – €1350 voor rolluiken bestellen in Zwartebroek.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Offerte voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). In de basis is het een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van gebouwen. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De tarieven komen uit tussen de €640 tot zo’n €1750.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een comfortabele temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Zwartebroek: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Soms brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen liggen tussen de €310 en €975. In deze koopgids lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is betaalbaar, makkelijk op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in velerlei kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan allerlei types zoals kiepkantelraam, dakraam, transparante, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De kosten liggen tussen de €52,50 tot €150.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zwartebroek: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Assortiment in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en brocante uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €105 oplopend tot €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie onkosten van €60 tot zo’n €185.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Zwartebroek: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit mega veel systemen en materialen als stof, PVC, hout, kunststof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie onkosten van €65 tot €240.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals pvc, aluminium, stof, bamboe, kunststof. Handig voor lange / grote ramen en bij een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties beginnen bij €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Zwartebroek direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kostprijzen beginnen bij zo’n €460 en kunnen oplopen tot €900.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Zwartebroek zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, inzethor, plissé hor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €67,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €575.

 • Te monteren op: schuifraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, valraam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei thema’s: het type systeem, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In het overzicht hierna bekijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Zwartebroek in juli 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€815 – €2150
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€350 – €1450
Screens1 – 4 meter breed€265 – €1025
Rolluik300 – 400 cm breed€310 – €1375
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €150
Lamellen200 x 250 cm€75 – €205
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €210
Plisségordijnen100 x 130 cm€115 – €340
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Zwartebroek. In het schema hieronder bieden wij informatie over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, IKEA, Hubo, Gamma en Leen Bakker, FonQ, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Bekijk ook: Deponti, Bece, Roma, Toppoint, Weinor, Novoferm & Sunway, Copaco, Milano, Dickson, Lumenguard, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Barneveld

Goedkope zonwering kopen in Zwartebroek? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna bieden wij gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Via dit platform ontdek je ook fabrikanten en verkopers in Stroe, Achterveld en Voorthuizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de mooiste zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Knikarmscherm.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, soorten materialen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Zwartebroek?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De standaard prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €675. Screens €200 per raam. Kies je voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1075. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €600). Een instap-rolluik kost €490. Voor jaloezieën betaal je zo’n €250 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €800). Overige opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €100 per raampartij). De totale onkosten worden beïnvloed door: het type / model, de grootte van het systeem, bediening, het materiaal, dessins en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Zwartebroek?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Zwartebroek. Er komt dan een lokale monteur die de raampartij bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het zonnescherm volgens de documentatie monteren. Zo ben je zeker van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met stang of band is acceptabel, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken & screens starten bij €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3785

Plaats een reactie