Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoogland vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Hoogland? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De tarieven starten bij zo’n €52,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Meestal realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je gigantisch veel afzonderlijke systemen. Op deze pagina bieden we een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens check je een kostenindicatie en adressen van diverse zonwering specialisten in Hoogland (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-hoogland

Zonnescherm laten plaatsen in Hoogland

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoogland middels een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het product juist opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je razendsnel leveranciers in de regio. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk model past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het systeem. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de overkapping of in de badkamer. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Hoogland en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de specialisten. Het installatiebedrijf levert de screens of de lamellen zoals jij dat wilt. Controleer of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Hoogland

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Hoogland is zeer handig om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele modellen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse dessins en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 tot €2775. In de keuzegids hieronder behandelen we de meest moderne keuzes.

Advies over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. D.m.v. de speciale knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Let op: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €900 tot wel €2100.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven komen uit tussen de €425 – €1225.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Hoogland is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Advies: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven variëren tussen de €300 tot wel €1025.

 • Compact en elegant systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 type systemen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte kosten schommelen tussen de €370 tot €1375 voor rolluiken bestellen in Hoogland.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van woningen. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De totale investeringen schommelen tussen de €620 en €1750.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een lage temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Hoogland: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven variëren tussen de €330 tot €950. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk te monteren, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt allerlei types zoals waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, dakraam, verduisterende, transparante en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €57,50 tot €185.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hoogland: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Aanbod in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en huiselijke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met kosten van €90 tot wel €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met een prijs van €62,5 tot €160.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Hoogland: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of ladderband. Leveranciers bieden ontzettend veel modellen en materialen zoals bijv. kunststof, bamboe, stof, PVC, aluminium. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met een prijskaartje van €67,5 tot wel €280.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals bamboe, stof, pvc, hout, aluminium. Toe te passen voor imposante / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten beginnen bij zo’n €60 en lopen op tot €175.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hoogland inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals dakramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen beginnen bij zo’n €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €850.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Hoogland zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €500.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, vast raam, draairaam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De tofste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere keuzes: het model, type materiaal, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In het volgende blokje tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hoogland in mei 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€800 – €2175
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€385 – €1525
Screens3 – 4 meter breed€290 – €1175
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1350
Rolgordijn150 x 100 cm€70 – €155
Lamellen180 x 180 cm€75 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €230
Plisségordijnen120 cm breed€120 – €330
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Utrecht.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Hoogland. In de onderstaande tabel delen we een toelichting op de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hubo, Hornbach, Karwei en Formido, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, FonQ.
 • Check ook: Weinor, Bece, Novoferm, Husol, Toppoint, Roma en Milano, Dickson, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Amersfoort

Goedkope zonwering kopen in Hoogland? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna delen we bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform vergelijk je ook montagepartners en showrooms in Zwartebroek, Hooglanderveen en Achterveld.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest handige zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden veel modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in velerlei kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Hoogland?

De prijsindicaties van zonwering zijn per situatie anders. De huidige kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Buitenscreens €230 op basis van één kozijn. Bij een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1200. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €850). Een gemiddeld rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €840). Voordelige binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €120 op basis van 1 raam). De totale tarieven zijn afhankelijk van; het type / model, de afmetingen, soort bediening, het materiaal, dessins en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Hoogland?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Hoogland. Hierbij komt er een lokale professional die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman de producten op de juiste wijze installeren. Zo profiteer je van goede zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met stang of band is acceptabel, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een handzender, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3828

Plaats een reactie