Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Stroe vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Stroe? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De tarieven starten bij zo’n €70,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Ook realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig de wereld aan verschillende producten. Via onze site vind je een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze check je gemiddelde kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Stroe en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-stroe

Zonnescherm laten plaatsen in Stroe

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Stroe door een betrouwbare zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm op de juiste wijze aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je snel specialisten in de gemeente. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de overkapping of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Stroe en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. Het installatiebedrijf plaatst het knikarmscherm of de jaloezieën zoals afgesproken. Check of het product goed is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Direct zonwering offertes in je mail?

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Stroe

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Stroe werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 en €2575. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest handige oplossingen.

Nieuwe knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Middels de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Let op: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale prijzen bedragen tussen de €825 tot zo’n €2225.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €350 tot wel €1250.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Stroe is een goed alternatief als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten bedragen tussen de €275 t/m €1025.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 producten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijzen liggen tussen de €350 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in Stroe.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van oudere woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van de woning. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De kosten variëren tussen de €710 t/m €1825.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Stroe: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven liggen zo tussen de €370 – €875. In de box hieronder behandelen we de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, probleemloos op te hangen, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt allerlei types zoals elektrische, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen tussen de €55,00 – €155.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Stroe: heel simpel zelf op te hangen.
 • Aanbod in interessante stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en karaktervolle uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan een prijs van €115 tot wel €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie een prijs van €62,5 tot €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Stroe: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit gigantisch veel dessins en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, PVC, hout, stof, kunststof. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie onkosten van €80 oplopend tot €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals stof, hout, bamboe, kunststof, pvc. Geschikt voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties starten vanaf €60 en kunnen oplopen tot €200.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Stroe voor jouw woning

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €430 en kunnen oplopen tot €870.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Stroe geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Te monteren op: vast raam, schuifraam, tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Kan ook pollen weren.

Maatwerk raamdecoratie voor elke smaak

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei zaken: het artikel, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna bekijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Stroe in april 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€805 – €2325
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€395 – €1400
Screens100 cm – 300 cm breed€250 – €1125
Rolluik200 cm – 400 cm breed€320 – €1250
Rolgordijntot 3 meter breed€65 – €175
Lamellen200 x 200 cm€55 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €230
Plisségordijnen110 cm breed€125 – €360
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Stroe. In de tabel hierna verstrekken we een aanvulling op de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Praxis, Hubo, Hornbach en Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum, Formido, FonQ.
 • Bekijk ook: Toppoint, Bece, Roma, Novoferm, Deponti, Weinor en Schlappi, Lumenguard, Copaco, Dickson, Sunway, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Barneveld

Goedkope zonwering kopen in Stroe? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hierna bekijk je contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker ontdek je ook montagepartners en showrooms in Soesterberg, Voorthuizen en Kootwijkerbroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de woning. We delen nu de mooiste zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras en Serre
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Zonwering offerte.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in verschillende kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Stroe?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele investeringen bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Buitenscreens €210 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je om en nabij de €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €820). Overige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €145 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: het model, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, dessins en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Stroe?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Stroe. Hierbij komt er een gespecialiseerde expert die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional de zonwering degelijk aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met stang of band is acceptabel, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3776

Plaats een reactie