Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kootwijkerbroek vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Kootwijkerbroek? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is al verkrijgbaar voor €90,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is ideaal om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit bijzonder veel verschillende soorten. Op dit portaal geven we een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast verstrekken we een indicatie van de kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Kootwijkerbroek en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-kootwijkerbroek

Zonnescherm laten plaatsen in Kootwijkerbroek

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Kootwijkerbroek door een goed aangeschreven zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, extra schaduw, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Zoals aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en effectiefste manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Kootwijkerbroek en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de vakmannen. De specialist installeert het knikarmscherm of de duettes zoals gewenst. Toets of het product goed is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Kootwijkerbroek

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Kootwijkerbroek is geschikt om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige varianten zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in talloze materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 – €2700. In het stukje hierna bespreken we de meest populaire producten.

Korte info over terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Let op: het scherm kan kapot waaien bij wind. De onkosten liggen zo tussen de €800 tot wel €2075.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De kosten bedragen tussen de €375 t/m €1250.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Kootwijkerbroek is de perfecte keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten schommelen tussen de €325 t/m €1000.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Te integreren in het kozijn.

Korte info over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De totale investeringen komen uit tussen de €370 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in Kootwijkerbroek.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Enorm lange levensduur.

Het kopen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op de uitstraling van huizen. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De totale investeringen bedragen tussen de €720 t/m €1625.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Kootwijkerbroek: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen bedragen tussen de €390 tot €900. In het stukje hieronder delen we veel info over de veelbesproken modellen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel te installeren, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze verkopen allerlei types zoals elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €60,00 en €160.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kootwijkerbroek: voor iedereen zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen bieden een speelse en authentieke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op kosten van €90 tot €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met prijsindicaties van €50 tot €185.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Kootwijkerbroek: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. In het assortiment zitten tientallen dessins en materialen als bijvoorbeeld kunststof, aluminium, bamboe, stof, hout. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf sfeer, licht en privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan een tarief van €75 tot +/- €280.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van aluminium, pvc, stof, kunststof, hout. Geschikt voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten starten vanaf €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Kootwijkerbroek op maat geproduceerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, dakramen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven starten bij gemiddeld €470. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €910.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Kootwijkerbroek bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, plissé hor, hordeur, rolhor, inzethor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: een hor is niet zonwerend. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Dit systeem weert ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen starten bij om en nabij de €67,5 en lopen op tot €725.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, tuimelraam, draairaam, valraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende keuzes: het soort model, materiaaltypes, de afmetingen en de bediening. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Kootwijkerbroek in juli 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€805 – €2025
Uitvalschermtot 5 meter breed€390 – €1525
Screens300 cm – 400 cm breed€245 – €1100
Rolluik1 – 4 meter breed€300 – €1400
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €160
Lamellen200 x 180 cm€55 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€60 – €210
Plisségordijnen130 cm breed€115 – €320
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Elke winkel heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Kootwijkerbroek. In de onderstaande tabel bekijk je een aanvulling op de meest bekende merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, IKEA, Hubo, Karwei & FonQ, Formido, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com.
 • Ook interessant: Roma, Bece, Weinor, Deponti, Toppoint, Novoferm en Dickson, Milano, Swela, Sunway, Lumenguard, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Barneveld

Goedkope zonwering kopen in Kootwijkerbroek? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel verstrekken we bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site ontdek je ook montagepartners en winkels in Bunschoten-Spakenburg, Kootwijk en Eemdijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest ideale soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, designs en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Kootwijkerbroek?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €675. Zonnescreens €250 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering betaal je ongeveer €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €775). Een normaal rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €770). Alternatieve opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €120 per raam). De totale investeringen worden beïnvloed door: type systeem, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, type materiaal, motiefjes en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Kootwijkerbroek?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Kootwijkerbroek. In dat geval komt in lokale expert die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur de producten degelijk monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van fantastische zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met opwindmechanisme is op zich ok, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In het geval van een felle zon laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen starten bij €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3774

Plaats een reactie