Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Merkelbeek vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Merkelbeek? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en regel je al vanaf €75,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik werkt het beste om je woning koel te houden. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn immens veel diverse oplossing. Op deze pagina check je een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien bieden we de geschatte kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Merkelbeek (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Minder last van inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-merkelbeek

Zonnescherm laten plaatsen in Merkelbeek

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Merkelbeek door een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat het systeem fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe experts uit de buurt. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de voorkant of bij de slaapkamers. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en praktische optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Merkelbeek en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De monteur hangt het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Loop na of het product goed is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Merkelbeek

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Merkelbeek is praktisch om de zon en warmte te weren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele toepassingen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 – €2500. In het stukje hierna behandelen we de meest praktische types.

Ontdek het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van de handige knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Tip: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De tarieven schommelen tussen de €875 – €2250.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Erg handig bij grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 tot zo’n €1300.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Merkelbeek is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €225 tot €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 modellen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De totale investeringen liggen zo tussen de €330 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Merkelbeek.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Bestellen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte kosten variëren tussen de €620 tot zo’n €1975.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een goede temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Merkelbeek: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten komen uit tussen de €300 en €925. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, eenvoudig op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in meerdere prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden diverse varianten zoals kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, verduisterende, elektrische, transparante en speciale duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €52,50 en €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Merkelbeek: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met een prijs van €95 tot +/- €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met prijsindicaties van €60 tot zo’n €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Merkelbeek: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Je kunt kiezen uit ontzettend veel vormen en materialen als bijvoorbeeld aluminium, hout, PVC, bamboe, kunststof. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met prijzen van €67,5 tot +/- €250.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals hout, stof, aluminium, bamboe, pvc. Toe te passen voor grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen beginnen bij circa €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Merkelbeek op maat gemaakt

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, vaste ramen, dakramen, valramen, uitzetramen, draaikiepramen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten starten bij om en nabij de €420 en lopen op tot €920.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Merkelbeek zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, plissé hor, voorzethor, rolhor, inzethor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen starten bij gemiddeld €77,5 en kunnen oplopen tot €550.

 • Te monteren op: vast raam, tuimelraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn afhankelijk van allerlei onderdelen: het type model, materiaalgebruik, de maximale breedte en het soort bediening. Hierna bieden wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Merkelbeek in juni 2024.

ZonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€835 – €2000
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€380 – €1600
Screens3 – 4 meter breed€245 – €1000
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1225
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €150
Lamellen150 x 100 cm€65 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €260
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €300
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die goede producten en service leveren. Elke montagepartner heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Merkelbeek. In het schema hieronder tref je informatie over de populairste merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Praxis, Gamma, Karwei & Formido, Kwantum, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Bece, Roma, Deponti, Novoferm, Husol, Toppoint & Sunway, Swela, Dickson, Copaco, Schlappi, Milano.

Zonwering experts in regio van Beekdaelen

Goedkope zonwering kopen in Merkelbeek? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel bespreken we namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Op dit portaal bekijk je ook montagebedrijven en winkels in Amstenrade, Schinveld en Oirsbeek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest populaire soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering heeft te maken met: het type raam, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, prints en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Merkelbeek?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte prijzen vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €650. Screens €230 per raam. Kies je voor een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1200. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €600). Een standaard rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €780). Budget soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €120 op basis van 1 raam). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, het materiaal, motiefjes en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Merkelbeek?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Merkelbeek. Dan komt er een deskundige expert die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur de zonwering op de juiste manier vastzetten. Dankzij de montageservice ben je zeker van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de handbediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met slinger of band is voldoende, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, handzender) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken of screens komen uit rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6447

Plaats een reactie