Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Reuver vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Reuver? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is al verkrijgbaar voor €85,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik werkt erg goed om zonnestralen te weren. Ook realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit geweldig veel verschillende systemen. Via onze site vind je een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook geven we de geschatte kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Reuver en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-reuver

Zonnescherm laten plaatsen in Reuver

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Reuver middels een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het scherm goed gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen uit de buurt. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, energie besparen, inkijk verminderen, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het product. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en leukste keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Reuver en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De monteur installeert het uitvalscherm of de lamellen zoals afgesproken. Toets of het product goed is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang offerte van raambekleders in Reuver

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Reuver werkt erg goed om warmte in huis te voorkomen. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel toepassingen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende materialen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 en €2625. In het stukje hierna beoordelen we de meest praktische oplossingen.

Waar kiezen voor knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. de vaste knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Tip: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijzen liggen zo tussen de €850 tot wel €2125.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Moderne eigentijdse look.

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €350 en €1200.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Reuver is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven komen uit tussen de €350 tot wel €1200.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

De beste rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 toepassingen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De kosten schommelen tussen de €260 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Reuver.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij oudere woningen. Ze dragen bij aan de sfeer van het gebouw. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijzen liggen zo tussen de €690 t/m €1975.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Reuver: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen liggen tussen de €370 en €975. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, eenvoudig te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in honderden kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan diverse modellen zoals waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, elektrische, transparante en hippe duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €57,50 – €170.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Reuver: zonder problemen zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en rustieke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met een kostenplaatje van €90 tot €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie een kostenplaatje van €50 oplopend tot €170.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Reuver: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit oneindig veel dessins en materialen als o.a. PVC, kunststof, aluminium, stof, bamboe. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op een tarief van €77,5 tot wel €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals hout, aluminium, pvc, stof, bamboe. Handig voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen beginnen bij €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Reuver op maat geproduceerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij circa €400. Voor dure modellen kun je rekenen op €940.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Reuver geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, inzethor, voorzethor, lamellenhor, rolhor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt insecten buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €750.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 hangen af van diverse zaken: het soort model, type materiaal, de afmetingen en de bedieningsopties. In de tabel hieronder bieden wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Reuver in juni 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2200
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€390 – €1400
Screens200 cm – 400 cm breed€250 – €1150
Rolluik300 – 450 cm breed€315 – €1350
Rolgordijn200 x 100 cm€60 – €160
Lamellen150 x 100 cm€45 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €250
Plisségordijnen110 cm breed€125 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Reuver. Hieronder verstrekken we een toelichting op de grootste merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, IKEA, Praxis & Leen Bakker, Formido, Kwantum, FonQ, Wehkamp.
 • Ook interessant: Weinor, Bece, Husol, Deponti, Toppoint, Roma en Schlappi, Dickson, Copaco, Lumenguard, Sunway, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Beesel

Goedkope zonwering kopen in Reuver? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder bieden wij adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform ontdek je ook fabrikanten en shops in Lomm, Horst en Arcen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk raam heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met jouw stijl. We delen nu de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. We onderscheiden diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, materiaaltypes en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Reuver?

De verwachte prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale prijzen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Zonnescreens €290 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1050. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €675). Een normaal rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €285 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €810). Budget soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €110 per kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; type systeem, de maximale breedte, de bedieningsopties, materiaalgebruik, kleuren en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Reuver?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Reuver. Er komt dan een gespecialiseerde monteur die ieder raam inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de professional de producten vakkundig bevestigen. Zo ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met slinger of band werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (met een mobiele app, handzender, afstandsbediening, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5953

Plaats een reactie