Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lomm vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Lomm? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en is al verkrijgbaar voor €65,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is zeer handig om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit de wereld aan diverse combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens check je een kostenindicatie en een tabel met diverse zonwering specialisten in Lomm en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-lomm

Zonnescherm laten plaatsen in Lomm

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Lomm middels een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat het geheel volgens de documentatie aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met experts die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, energie besparen, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Lomm en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de vakmannen. De installateur plaatst het knikarmscherm of de plissés op de afgesproken plekken. Check of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Lomm

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Lomm is zeer handig om de warmte uit je huis te houden. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse producten zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel kleuren en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 – €2525. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene producten.

Koopgids terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Advies: het zonnescherm kan vies worden door regen. De kosten variëren tussen de €850 tot zo’n €2100.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen komen uit tussen de €375 tot €1250.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Lomm is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven schommelen tussen de €400 t/m €1075.

 • Compact en elegant systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Waarom kiezen voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren ook heel goed. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 types: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De totale investeringen komen uit tussen de €350 tot zo’n €1300 voor rolluiken bestellen in Lomm.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Schrikt inbrekers af.

Tips voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van het gebouw. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De kosten variëren tussen de €730 tot €1925.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Lomm: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen komen uit tussen de €330 – €875. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in praktisch alle designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt verschillende types zoals dakraam, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €62,50 – €185.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lomm: zonder problemen zelf te installeren.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en karaktervolle ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie prijsindicaties van €105 tot +/- €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met een prijs van €47,5 oplopend tot €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Lomm: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden tientallen soorten en materialen als bijvoorbeeld kunststof, aluminium, stof, hout, bamboe. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan tarieven van €72,5 oplopend tot €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals kunststof, pvc, stof, aluminium, bamboe. Praktisch voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij €70 en kunnen oplopen tot €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Lomm op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven starten bij om en nabij de €450. Voor dure modellen kun je rekenen op €880.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Lomm zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, inzethor, rolhor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten beginnen bij zo’n €77,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €625.

 • Te monteren op: tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, valraam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd via velerlei factoren: het soort systeem, materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de manier van bedienen. In het schema hierna verstrekken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Lomm in juni 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€810 – €2375
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€360 – €1600
Screens2 – 4 meter breed€275 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1350
Rolgordijn150 x 250 cm€50 – €155
Lamellen100 x 50 cm€60 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €200
Plisségordijnen100 x 130 cm€115 – €320
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Limburg.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Lomm. In de tabel hieronder tonen wij een toelichting op de beste verkochte merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma en Wehkamp, FonQ, Bol.com, Formido, Kwantum.
 • Overige merken: Weinor, Novoferm, Toppoint, Husol, Deponti, Roma en Sunway, Copaco, Schlappi, Milano, Swela, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Venlo

Goedkope zonwering kopen in Lomm? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hierna bieden wij bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site check je ook monteurs en verkooppunten in Tegelen, Arcen en Steyl.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest populaire binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Houten jaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Lomm?

De verwachte prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige onkosten bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Buitenscreens €260 op basis van 1 raam. Bij een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €825). Een normaal rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €255 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €825). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €115 per raampartij). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, prints en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Lomm?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Lomm. Hierbij komt een ervaren expert die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de installateur het product op de juiste manier bevestigen. Met deze klusservice geniet je altijd van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met slinger is acceptabel, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken of screens starten bij €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5943

Plaats een reactie