Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Persingen vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Persingen? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €77,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook creëert een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel diverse systemen. Op dit platform geven we een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast bieden we gemiddelde kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Persingen en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-persingen

Zonnescherm laten plaatsen in Persingen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Persingen via een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de juiste manier aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten uit de buurt. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparen, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest moderne optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Persingen en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De installateur hangt het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals overeengekomen. Check of alles juist is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Persingen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Persingen wordt gebruikt om de temperatuur in de woning te beperken. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele varianten zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei dessins en maten. Houd rekening met kosten tussen de €325 en €2800. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest populaire types.

Praktische terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij de muren. Belangrijk: dit model kan beschadigen bij harde wind. De tarieven bedragen tussen de €825 – €2000.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Details over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen bedragen tussen de €475 tot zo’n €1250.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Persingen is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten bedragen tussen de €200 tot wel €1050.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 varianten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De tarieven variëren tussen de €350 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Persingen.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Altijd met goede garantie.

Praktische markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Dit is een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 30 woningen. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van de woning. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De prijzen variëren tussen de €710 en €1725.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Persingen: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De verwachte prijzen schommelen tussen de €310 – €950. In de box hieronder lees je informatie over de meest interessante toepassingen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, probleemloos te plaatsen, simpel af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn diverse modellen zoals dakraam, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante en een duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen tussen de €45,00 en €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Persingen: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en karakteristieke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op een tarief van €110 oplopend tot €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met een tarief van €55 oplopend tot €165.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Persingen: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Leveranciers bieden ontzettend veel dessins en materialen zoals bijv. bamboe, PVC, aluminium, kunststof, hout. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie prijzen van €70 tot €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals bamboe, kunststof, hout, pvc, aluminium. Praktisch voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij zo’n €65 en kunnen oplopen tot €210.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Persingen voor je huis

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen, uitzetramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten beginnen bij zo’n €490. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €960.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Persingen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, plissé hor, hordeur, inzethor, hor met scharnier, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €80 en lopen op tot €500.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, draairaam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2022

De prijzen van zonwering op woensdag, 5 oktober 2022 worden berekend door te kijken naar diverse factoren: het soort model, het soort materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder bekijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Persingen in oktober 2022.

Model zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€815 – €2200
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€360 – €1375
Screens3 – 4 meter breed€265 – €950
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1250
Rolgordijn150 x 190 cm€60 – €140
Lamellen180 x 180 cm€60 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €280
Plisségordijnen140 cm breed€100 – €300
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Persingen. In de tabel hieronder bekijk je een toelichting op de populairste merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Praxis, Karwei, Hornbach & Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, FonQ.
 • Overige merken: Novoferm, Roma, Weinor, Deponti, Toppoint, Bece & Sunway, Lumenguard, Copaco, Swela, Dickson, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Berg en Dal

Goedkope zonwering kopen in Persingen? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel vergelijk je bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website vind je ook fabrikanten en shops in Heilig Landstichting, Ooij en Millingen aan de Rijn.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Schot Montage ZonweringBar v V tot Voorststr 496573 BBBeek-Ubbergen
Nijmegen Zonwering BVAmbachtsweg 26581 AXMalden
Alibaba ZonweringDr. Nolensstraat 836591 ZKGennep
Malibu ZonweringNielingen 876566 KJMillingen aan de Rijn
Malibu ZonweringMolenveld 1/A-66566 CKMillingen aan de Rijn
Details over zonwering leveranciers in Berg en Dal (oktober 2022).

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die in lijn is met jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest gekochte zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras en Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Knikarmscherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw huis kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, dessins en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Persingen?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De actuele investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €700. Screens €290 per raam. In het geval van een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een handmatig-rolluik kost €490. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €795). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €125 per kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de grootte van het systeem, bediening, materiaaltypes, kleur en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Persingen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Persingen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde vakman die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur het model op de juiste manier monteren. Op die manier profiteer je van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met slinger is op zich ok, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 oktober 2022
Postcodegebied: 6575

Plaats een reactie