Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Leuth vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Leuth? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De prijzen beginnen vanaf €90,00. Professionele buitenzonwering als een screen is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan gigantisch veel afzonderlijke oplossing. Via onze site doorzoek je een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens delen we gemiddelde tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Leuth en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-leuth

Zonnescherm laten plaatsen in Leuth

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Leuth via een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het scherm op de juiste manier opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel experts die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk type product je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest nieuwe keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Leuth en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De monteur levert de screens of de duettes zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Leuth

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Leuth is heel erg handig om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige toepassingen zoals het rolluik werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel kleuren en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 – €2725. In het volgende hoofdstuk delen we veel info over de meest bekende producten.

Koopgids knikarmschermen en terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw op jouw terras. Disclaimer: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De normale prijzen schommelen tussen de €875 t/m €2275.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij grote raampartijen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €375 t/m €1300.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Leuth is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten liggen zo tussen de €400 – €1150.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte tarieven liggen tussen de €260 – €1425 voor rolluiken bestellen in Leuth.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van het huis. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijzen komen uit tussen de €700 tot €1750.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Leuth: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Tevens brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €330 tot €900. In het onderstaande stuk delen we veel info over de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, probleemloos zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in honderden kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn diverse modellen zoals kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, transparante en speciale duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €50,00 – €155.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Leuth: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en karaktervolle ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan kosten van €110 oplopend tot €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht onkosten van €50 tot €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Leuth: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en materialen als aluminium, stof, hout, kunststof, PVC. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met een tarief van €70 oplopend tot €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van hout, stof, aluminium, kunststof, bamboe. Handig voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen starten bij gemiddeld €50 en kunnen oplopen tot €185.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Leuth met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven starten bij gemiddeld €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €950.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Leuth zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: hordeur, voorzethor, lamellenhor, rolhor, inzethor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten beginnen bij zo’n €67,5 en kunnen oplopen tot €525.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, valraam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Maatwerk raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse zaken: het type product, de materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsopties. Hierna tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Leuth in juni 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€810 – €2225
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1500
Screens1 – 4 meter breed€265 – €1125
Rolluik300 – 450 cm breed€310 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€65 – €165
Lamellen250 x 150 cm€60 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €230
Plisségordijnen100 x 200 cm€100 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Leuth. In het volgende schema verstrekken we informatie over de beste verkochte merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, IKEA, Karwei, Hornbach en FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
 • Ook interessant: Bece, Toppoint, Novoferm, Roma, Weinor, Deponti & Schlappi, Milano, Lumenguard, Dickson, Swela, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Berg en Dal

Goedkope zonwering kopen in Leuth? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel bekijk je adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website bekijk je ook installatiepartners en showrooms in Persingen, Kekerdom en Ooij.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Markiezen.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering komt tot stand door: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, designs en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Leuth?

De verwachte prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De normale onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €725. Zonnescreens €285 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €845). Budget soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €110 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: het model, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, motiefjes en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Leuth?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Leuth. In die situaties komt een capabele monteur die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de installateur het product vakkundig installeren. Zo geniet je altijd van ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met een handslinger is acceptabel, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, afstandsbediening, handzender) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6578

Plaats een reactie