Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bergen aan Zee vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Bergen aan Zee? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De tarieven starten bij zo’n €65,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Eveneens behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben tientallen diverse modellen. Via onze site doorzoek je een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast verstrekken we een kostenindicatie en adressen van lokale zonwering specialisten in Bergen aan Zee en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-bergen-aan-zee

Zonnescherm laten plaatsen in Bergen aan Zee

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Bergen aan Zee via een erkende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm degelijk aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en comfortabelste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Bergen aan Zee en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de vakmannen. De specialist installeert het zonnescherm, markiezen of de duettes zoals jij dat wilt. Loop na of het netjes is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Offerte op maat van raambekleders in Bergen aan Zee

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Bergen aan Zee werkt het beste om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige opties zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende materialen en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 en €2875. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire systemen.

Kosten en pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op om te zitten. Advies: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De totale investeringen bedragen tussen de €850 en €2150.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale prijzen schommelen tussen de €400 – €1225.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Bergen aan Zee is het beste advies als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De kosten komen uit tussen de €250 tot €1050.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Te integreren in het kozijn.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijsindicaties variëren tussen de €260 – €1425 voor rolluiken bestellen in Bergen aan Zee.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Het comfort van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van het pand. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale tarieven liggen tussen de €650 tot zo’n €1825.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Altijd de juiste temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Bergen aan Zee: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven bedragen tussen de €370 – €900. In de onderstaande keuzegids lees je informatie over de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, probleemloos te monteren, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in veel designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen diverse varianten zoals kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, transparante, dakraam en een duo rolgordijn. De minimale investeringen variëren tussen de €47,50 – €160.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bergen aan Zee: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een prijs van €115 tot zo’n €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €65 tot €175.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Bergen aan Zee: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit mega veel modellen en materialen zoals bijv. kunststof, bamboe, PVC, aluminium, hout. Door de houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met kosten van €85 tot zo’n €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van aluminium, bamboe, kunststof, hout, pvc. Praktisch voor grote ramen en sluiten goed aan op een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties starten bij om en nabij de €55. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Bergen aan Zee op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties beginnen bij €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €960.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bergen aan Zee zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier, inzethor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen beginnen bij zo’n €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €600.

 • Te monteren op: schuifraam, vast raam, valraam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere keuzes: het type model, het gewenste materiaal, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. In het schema hieronder tref je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Bergen aan Zee in april 2024.

Zonwering typeAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€865 – €2050
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€385 – €1325
Screens100 cm – 300 cm breed€290 – €1075
Rolluik200 cm – 400 cm breed€330 – €1300
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €170
Lamellen200 x 180 cm€60 – €225
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €210
Plisségordijnen130 cm breed€100 – €340
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die goede producten en service leveren. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Bergen aan Zee. In het schema hieronder vergelijk je een overzicht met de meest gekozen merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hubo, Hornbach, Gamma en Kwantum, Formido, FonQ, Wehkamp, Bol.com.
 • Zie ook: Weinor, Bece, Novoferm, Toppoint, Husol, Deponti & Schlappi, Sunway, Swela, Milano, Copaco, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Bergen Noord-Holland

Goedkope zonwering kopen in Bergen aan Zee? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel bekijk je namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker vind je ook fabrikanten en verkooppunten in Zuidschermer, Schoorl en Driehuizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de meest bestelde zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Screens.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, dessins en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Bergen aan Zee?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De normale prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Zonnescreens €210 op basis van één kozijn. Kies je voor een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een normaal rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €300 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €815). Betaalbare producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €105 per kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, dessins en installatiekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Bergen aan Zee?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Bergen aan Zee. Dan komt er een gespecialiseerde vakman die ieder raam bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het zonnescherm op de juiste manier bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt prima, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (met een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De onkosten van smart rolluiken & schermen starten bij €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1865

Plaats een reactie