Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Beltrum vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Beltrum? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is al verkrijgbaar voor €52,50. Professionele buitenzonwering als een markies is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel situaties biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel verschillende toepassingen. Via deze website doorzoek je een handig stappenplan waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast vind je een indicatie van de kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Beltrum en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-beltrum

Zonnescherm laten plaatsen in Beltrum

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Beltrum middels een goede zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product volgens de documentatie aangesloten wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, extra schaduw, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het systeem. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en praktische optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Beltrum en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De installateur levert het zonneschermen of de shutters zoals besproken. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Beltrum

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Beltrum werkt erg goed om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel opties zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in allerlei kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 tot €2875. In de koopgids hierna beoordelen we de meest praktische systemen.

Laten plaatsen van knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Disclaimer: dit model kan beschadigen bij harde wind. De normale prijzen variëren tussen de €925 en €2200.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Erg handig bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale tarieven komen uit tussen de €375 en €1375.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Beltrum biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen komen uit tussen de €200 tot wel €1200.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 modellen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale prijzen bedragen tussen de €280 tot wel €1450 voor rolluiken bestellen in Beltrum.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij sfeervolle woningen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van de woning. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €680 – €1600.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Beltrum: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De onkosten liggen tussen de €300 – €850. In het stukje hieronder delen we veel info over de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos op te hangen, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je bestellen in tientallen designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt allerlei types zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, waterafstotende, transparante en hippe duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €50,00 en €170.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Beltrum: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen bieden een speelse en huiselijke uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan onkosten van €100 oplopend tot €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht kosten van €47,5 oplopend tot €180.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Beltrum: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel vormen en materialen zoals bijv. kunststof, PVC, stof, aluminium, hout. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan onkosten van €80 tot €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van bamboe, stof, aluminium, hout, kunststof. Toe te passen voor lange / grote ramen en passen perfect bij een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen beginnen bij circa €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Beltrum in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, ronde ramen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De onkosten starten bij om en nabij de €480. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €920.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Beltrum zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, rolhor, plissé hor, hor met scharnier, inzethor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief weert muggen en vliegen maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen beginnen bij €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €525.

 • Past op bijna elk raam: valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn afhankelijk van velerlei keuzes: het soort model, het soort materiaal, de maximale lengte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hierna bekijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Beltrum in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€845 – €2025
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€400 – €1300
Screens100 cm – 300 cm breed€280 – €1075
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1300
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €155
Lamellen250 x 150 cm€45 – €205
Jaloezieën150 x 250 cm€85 – €260
Plisségordijnen150 cm breed€105 – €310
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Ieder merk heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Beltrum. In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de grootste merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Hubo, Gamma, IKEA & Bol.com, Kwantum, Wehkamp, Formido, FonQ.
 • Overige merken: Toppoint, Husol, Novoferm, Bece, Roma, Weinor en Lumenguard, Swela, Schlappi, Dickson, Copaco, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Berkelland

Goedkope zonwering kopen in Beltrum? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder bekijk je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal vergelijk je ook installatiepartners en showrooms in Lievelde, Rekken en Groenlo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die rijmt met jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekozen zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre & Terras
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Check ook aanvullende info over: Markiezen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: het type raam, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, prints en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Beltrum?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De verwachte onkosten vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Screens €285 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering betaal je al snel €1250. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €850). Een gemiddeld rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €775). Budget soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €120 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de maximale breedte, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, kleur en montagetarieven.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Beltrum?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Beltrum. Hierbij komt een gespecialiseerde monteur die ieder kozijn opmeet aan huis. Vervolgens kan de installateur het model op de goede manier vastzetten. Zo geniet je van uitstekende zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een mobiele app, handzender, draaiknop, tijdschakelaar) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7156

Plaats een reactie