Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lievelde vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Lievelde? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Je laat dit al plaatsen vanaf €50,00. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is het meest effectief om zonnestralen te weren. Daarbij win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan bijzonder veel verschillende systemen. Via onze site vind je een gratis keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens check je een kostenindicatie en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Lievelde en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-lievelde

Zonnescherm laten plaatsen in Lievelde

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Lievelde via een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles op de juiste manier gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je heel eenvoudig specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Lievelde en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De montage-specialist monteert het terrasscherm of de lamellen zoals overeengekomen. Check of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Offerte op maat van raambekleders in Lievelde

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Lievelde is het meest geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei vormen en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €375 tot zo’n €2775. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de beste systemen.

Prijzen en voordelen van terrasschermen & knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via de knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Noemenswaardig: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijsindicaties bedragen tussen de €850 en €2100.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Moderne eigentijdse look.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijzen komen uit tussen de €350 tot wel €1200.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Lievelde is de perfecte keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven liggen zo tussen de €325 tot €1125.

 • Compact en elegant systeem.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De totale investeringen schommelen tussen de €260 tot €1325 voor rolluiken bestellen in Lievelde.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte kosten schommelen tussen de €680 t/m €1700.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aangename temperatuur in huis via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Lievelde: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De kosten variëren tussen de €300 tot €800. In het bijgaande stukje delen we veel info over de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, gemakkelijk op te hangen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden allerlei soorten zoals elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, transparante en speciale duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €62,50 – €165.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lievelde: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en landelijke uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan prijsindicaties van €90 oplopend tot €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op tarieven van €57,5 tot €150.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Lievelde: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. Leveranciers bieden ontzettend veel modellen en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, hout, aluminium, PVC, kunststof. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een tarief van €67,5 tot zo’n €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, hout, kunststof, stof, pvc. Geschikt voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven beginnen bij zo’n €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €210.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Lievelde op maat gemaakt

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals dakramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, valramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen beginnen bij €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €870.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Lievelde zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De investeringen starten bij om en nabij de €77,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €500.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, vast raam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De mooiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere opties: het soort systeem, materiaaltypes, de afmetingen en afwerking plus bediening. In het schema hierna vergelijk je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Lievelde in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€865 – €2150
Uitvalschermtot 5 meter breed€380 – €1600
Screens2 – 4 meter breed€290 – €1075
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1325
Rolgordijn150 x 250 cm€65 – €155
Lamellen150 x 100 cm€55 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €280
Plisségordijnen100 x 220 cm€105 – €370
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Lievelde. Hierna bekijk je een overzicht met de meest verkochte merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei & Leen Bakker, Wehkamp, Formido, FonQ, Bol.com.
 • Overweeg ook: Novoferm, Deponti, Weinor, Roma, Toppoint, Bece & Schlappi, Sunway, Dickson, Lumenguard, Milano, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Oost Gelre

Goedkope zonwering kopen in Lievelde? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker ontdek je ook fabrikanten en bedrijven in Vragender, Groenlo en Harreveld.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We delen nu de meest handige buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt veel soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Knikarmscherm.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, modellen en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Lievelde?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde prijsindicaties tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €575. Zonnescreens €220 per raampartij. In het geval van een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1100. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een instap-rolluik kost €450. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €795). Voordelige soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €110 op basis van één kozijn). De totale prijzen hangen af van: het type / model, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, dessins en montagetarieven.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Lievelde?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Lievelde. In dat geval komt in deskundige expert die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de installateur het model op de juiste manier bevestigen. Dankzij deze service geniet je altijd van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is werkbaar, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (met een draaiknop, handzender, afstandsbediening, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken en screens komen uit rond de €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7137

Plaats een reactie