Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hengelo vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Hengelo? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is er al vanaf €57,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je hebt de keuze uit gigantisch veel verschillende modellen. Op deze pagina check je een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze verstrekken we de huidige tarieven en adressen van verschillende zonwering specialisten in Hengelo (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-hengelo

Zonnescherm laten plaatsen in Hengelo

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hengelo middels een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het scherm goed aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die werkzaam zijn in de regio. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type systeem je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van de screens of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het systeem. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest hippe mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Hengelo en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de montagepartner. De montage-specialist installeert het zonnescherm, markiezen of de duettes op de gewenste manier. Ga altijd na of het product goed is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Hengelo

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Hengelo is het meest geschikt om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse varianten zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €375 en €2650. In de koopgids hierna behandelen we de meest moderne keuzes.

Effecten van terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij de handige knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Belangrijk: het scherm kan vies worden door regen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €900 tot zo’n €2100.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij kleine ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte kosten schommelen tussen de €450 – €1325.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Hengelo komt perfect tot z’n recht als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen variëren tussen de €225 – €1025.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Te integreren in het kozijn.

Tips voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 type systemen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde prijzen liggen tussen de €260 t/m €1250 voor rolluiken bestellen in Hengelo.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Altijd met goede garantie.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Dit is een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van gebouwen. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte prijzen liggen tussen de €600 tot €1675.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een fijne temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Hengelo: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen schommelen tussen de €370 en €800. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, simpel op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in tientallen prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, transparante, kiepkantelraam, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €47,50 en €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hengelo: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Aanbod in allerlei stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een speelse en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie een prijs van €115 tot wel €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met een prijskaartje van €52,5 tot €185.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Hengelo: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen vormen en materialen zoals onder andere bamboe, PVC, kunststof, aluminium, stof. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op prijzen van €82,5 tot +/- €230.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. aluminium, kunststof, bamboe, pvc, stof. Ideaal voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten bij om en nabij de €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Hengelo direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven beginnen bij €460 en lopen op tot €960.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hengelo zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, hordeur, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt kleine dieren buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij zo’n €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €625.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, schuifraam, tuimelraam, draairaam, valraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De tofste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei keuzes: het model, de materiaalkeuze, de grootte van het systeem en de bediening. In de onderstaande tabel vergelijk je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hengelo in juni 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2275
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€380 – €1425
Screens1 – 4 meter breed€245 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1225
Rolgordijn150 x 190 cm€70 – €175
Lamellen100 x 250 cm€65 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €250
Plisségordijnen190 cm breed€100 – €360
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Ieder merk heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Hengelo. In de volgende tabel tref je details over de grootste merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, IKEA, Hornbach, Karwei en FonQ, Bol.com, Formido, Wehkamp, Kwantum.
 • Check ook: Bece, Novoferm, Roma, Toppoint, Deponti, Weinor & Swela, Milano, Lumenguard, Schlappi, Sunway, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Bronckhorst

Goedkope zonwering kopen in Hengelo? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel vergelijk je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website vergelijk je ook montagepartners en winkels in Barchem, Keijenborg en Laren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest bestelde zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Men verkoopt allerlei type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering voor jouw pand hangt af van de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, motiefjes en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Hengelo?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De gemiddelde prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €700. Zonnescreens €240 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een normaal rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €300 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €780). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €110 per kozijn). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar het model, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, designs en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Hengelo?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Hengelo. Hierbij komt er een lokale monteur die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional de zonwering op de juiste manier installeren. Dankzij de montageservice geniet je van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een de normale handbediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met slinger of band werkt in de basis mooi, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon gaat schijnen laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7255

Plaats een reactie