Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vorden vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Vorden? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De prijzen beginnen vanaf €70,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is ideaal om de zon en warmte te weren. Meestal biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben tientallen diverse modellen. Op deze pagina kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Tevens bieden we een indicatie van de kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Vorden en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Minder last van inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-vorden

Zonnescherm laten plaatsen in Vorden

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Vorden via een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat het product goed geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het product. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Vorden en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de montagepartner. Het installatiebedrijf installeert het zonnescherm, markiezen of de duettes zoals jij dat wilt. Ga altijd na of de totale constructie correct is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Inzicht in de kosten van raambekleders in Vorden

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Vorden wordt met name toegepast om de warmte uit je huis te houden. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere producten zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in veel kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €200 tot zo’n €2775. In de koopgids hierna behandelen we de meest populaire types.

Bestellen van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Belangrijk: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De tarieven liggen zo tussen de €875 tot wel €2025.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €300 tot zo’n €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Vorden is een uitstekende keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 tot zo’n €1050.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De tarieven komen uit tussen de €250 tot wel €1325 voor rolluiken bestellen in Vorden.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Offerte voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Ze hebben invloed op de ambiance van het huis. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De totale investeringen liggen zo tussen de €700 t/m €1750.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Vorden: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Tevens heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties liggen zo tussen de €360 en €950. In het stukje hieronder lees je informatie over de meest gekozen modellen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in talloze kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden diverse varianten zoals elektrische, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, waterafstotende, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €62,50 tot €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vorden: voor iedereen zelf te monteren.
 • Te koop in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en rustieke ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een tarief van €115 tot €425.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan prijsindicaties van €47,5 tot zo’n €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Vorden: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten gigantisch veel dessins en materialen als o.a. bamboe, aluminium, kunststof, stof, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met prijzen van €72,5 tot €210.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van aluminium, kunststof, pvc, stof, hout. Perfect voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen beginnen bij zo’n €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Vorden in alle vormen en maten

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg trendy, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij circa €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €910.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Vorden geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, inzethor, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties beginnen bij €72,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €700.

 • Breed inzetbaar: vast raam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, valraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden gecalculeerd via velerlei thema’s: het type product, het materiaal, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel bespreken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Vorden in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€855 – €2075
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€365 – €1375
Screens3 – 4 meter breed€285 – €1075
Rolluik1 – 4 meter breed€315 – €1375
Rolgordijn150 x 100 cm€70 – €140
Lamellen200 x 200 cm€45 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €230
Plisségordijnen150 cm breed€100 – €310
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Vorden. In de volgende tabel bieden wij uitleg over de grootste merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei, IKEA & Formido, FonQ, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker.
 • Check ook: Deponti, Roma, Husol, Novoferm, Toppoint, Bece & Copaco, Milano, Swela, Dickson, Sunway, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Bronckhorst

Goedkope zonwering kopen in Vorden? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site bekijk je ook fabrikanten en verkopers in Wichmond, Hengelo en Barchem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest bestelde binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras of Serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van het soort raam, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Vorden?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De huidige onkosten bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €750. Screens €285 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1250. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €725). Een basis rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €750). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €100 per raam). De totale kosten zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, materiaaltypes, designs en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Vorden?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Vorden. Er komt dan een gespecialiseerde montagepartner die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur de producten juist vastzetten. Op die manier geniet je altijd van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met stang of band is werkbaar, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, handzender, draaiknop, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7250, 7251

Plaats een reactie