Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eindhoven vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Eindhoven? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Het is er al vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals een rolluik werkt erg goed tegen hevige zon. In veel situaties biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je hebt de keuze uit geweldig veel afzonderlijke oplossing. Op dit portaal kan je aan de slag met een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens verstrekken we gemiddelde tarieven en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Eindhoven en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-eindhoven

Zonnescherm laten plaatsen in Eindhoven

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Eindhoven via een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel volgens de documentatie vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het systeem. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Eindhoven en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor de installateurs. De montage-specialist hangt het knikarmscherm of de jaloezieën zoals besproken. Check of de totale constructie correct is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag gratis zonwering offerte op

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Eindhoven

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Eindhoven wordt met name toegepast om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige producten zoals rolluiken werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse dessins en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €325 en €2950. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest handige producten.

Tips voor terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. de knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Belangrijk: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De kosten liggen tussen de €850 tot wel €2200.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen liggen zo tussen de €425 tot €1225.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kan goed tegen een stootje.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Eindhoven is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven liggen tussen de €375 tot €1000.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale prijzen komen uit tussen de €310 en €1350 voor rolluiken bestellen in Eindhoven.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Uitleg over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij landelijke huizen. Het heeft een positief effect op het karakter van van huizen. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte kosten komen uit tussen de €680 t/m €1600.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een comfortabele temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Eindhoven: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen liggen zo tussen de €370 tot €950. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk aan te brengen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende prints en kleuren. wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals verduisterende, dakraam, transparante, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €52,50 tot €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eindhoven: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en authentieke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan een prijskaartje van €105 tot €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan tarieven van €60 tot €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Eindhoven: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel systemen en materialen zoals onder andere aluminium, hout, PVC, kunststof, stof. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan prijzen van €80 tot +/- €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van bamboe, hout, pvc, kunststof, aluminium. Perfect voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €85 en kunnen oplopen tot €210.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Eindhoven professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen, schuiframen, valramen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De tarieven beginnen bij zo’n €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €930.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Eindhoven zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: inzethor, plissé hor, rolhor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, valraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd via meerdere keuzes: het artikel, de materiaalsoort, de afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje bespreken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Eindhoven in april 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2250
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€360 – €1375
Screens3 – 4 meter breed€245 – €1000
Rolluik1 – 4 meter breed€305 – €1450
Rolgordijn150 x 100 cm€70 – €175
Lamellen180 x 180 cm€65 – €200
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €280
Plisségordijnen100 x 180 cm€100 – €300
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Eindhoven. In de tabel hierna bekijk je een overzicht met de meest gekozen merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hornbach, IKEA, Karwei & Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Bol.com, Formido.
 • Bekijk ook: Roma, Husol, Novoferm, Toppoint, Bece, Deponti & Copaco, Schlappi, Dickson, Milano, Sunway, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Eindhoven

Goedkope zonwering kopen in Eindhoven? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna vergelijk je bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via dit platform vergelijk je ook monteurs en verkopers in Geldrop-Mierlo, Waalre en Bergeijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met jouw interieurstijl. We delen nu de meest praktische zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre & Terras
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Bekijk snel meer details over:

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in praktisch alle kleuren, modellen en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Eindhoven?

De uitgaven voor zonwering wisselen enorm. De geschatte tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Zonnescreens €260 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1050. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €650). Een instap-rolluik kost €480. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €275 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €840). Overige binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €115 per raam / kozijn). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, designs en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Eindhoven?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Eindhoven. In dat geval komt in ervaren professional die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de expert het product op de goede manier ophangen. Op die manier ben je verzekerd van perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is werkbaar, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5502, 5600, 5601, 5602, 5603, 5604, 5605, 5606, 5611, 5612, 5613, 5614, 5615, 5616, 5617, 5621, 5622, 5623, 5624, 5625, 5626, 5627, 5628, 5629, 5631, 5632, 5633, 5641, 5642, 5643, 5644, 5645, 5646, 5647, 5651, 5652, 5653, 5654, 5655, 5656, 5657, 5658

Plaats een reactie