Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Geldrop-Mierlo vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Geldrop-Mierlo? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en regel je al vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Soms geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit tientallen afzonderlijke toepassingen. Op dit portaal bieden we een uitgebreide uitleg waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij doorzoek je de huidige tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Geldrop-Mierlo en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-geldrop-mierlo

Zonnescherm laten plaatsen in Geldrop-Mierlo

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Geldrop-Mierlo middels een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat het product goed vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het product. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Zoals aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest hippe mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Geldrop-Mierlo en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De installateur plaatst het zonneschermen of gordijnen zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Geldrop-Mierlo

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Geldrop-Mierlo wordt met name toegepast om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende kleuren en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €475 t/m €2875. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire modellen.

De pluspunten van terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de twee knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven om te zitten. Advies: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €800 en €2250.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale tarieven liggen tussen de €475 tot zo’n €1350.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Geldrop-Mierlo is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De normale tarieven schommelen tussen de €350 tot €1025.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €370 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Geldrop-Mierlo.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze beïnvloeden de uitstraling van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €660 – €1675.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aangename temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Geldrop-Mierlo: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties variëren tussen de €370 en €850. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden diverse modellen zoals dakraam, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €60,00 en €160.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Geldrop-Mierlo: zonder problemen zelf te installeren.
 • Te koop in allerlei stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en brocante ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met prijzen van €100 tot wel €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op een tarief van €65 tot wel €175.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Geldrop-Mierlo: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten tientallen soorten en materialen zoals onder andere aluminium, PVC, hout, bamboe, kunststof. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op prijsindicaties van €65 oplopend tot €250.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van kunststof, stof, bamboe, pvc, hout. Ideaal voor grote ramen en passen perfect bij een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties starten bij om en nabij de €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Geldrop-Mierlo op maat gemaakt

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, valramen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven starten vanaf €430. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €960.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Geldrop-Mierlo zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, inzethor, rolhor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten beginnen bij €87,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €675.

 • Breed inzetbaar: vast raam, valraam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, draairaam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Gratis een aanbieding van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere zaken: het type model, het soort materiaal, de grootte van het systeem en de manier van bedienen. In de volgende tabel tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Geldrop-Mierlo in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€810 – €2225
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€350 – €1575
Screens2 – 4 meter breed€245 – €1150
Rolluik200 cm – 400 cm breed€325 – €1450
Rolgordijn150 x 250 cm€65 – €170
Lamellen100 x 50 cm€45 – €215
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €260
Plisségordijnen160 cm breed€125 – €380
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Geldrop-Mierlo. In de tabel hieronder bespreken we een aanvulling op de grootste merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, IKEA, Praxis, Karwei en Kwantum, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Formido.
 • Overweeg ook: Husol, Deponti, Toppoint, Bece, Roma, Weinor en Sunway, Dickson, Milano, Schlappi, Swela, Copaco.

Vergelijk zonwering experts in de regio Geldrop-Mierlo

Goedkope zonwering kopen in Geldrop-Mierlo? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder bieden wij bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vergelijk je ook leveranciers en winkels in Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Heeze-Leende en Waalre.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest gekochte zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in veel kleuren, vormen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Geldrop-Mierlo?

De kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €550. Buitenscreens €225 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €825). Een instap-rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €825). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €120 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, motiefjes en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Geldrop-Mierlo?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Geldrop-Mierlo. In dat geval komt in capabele professional die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman de zonwering op de juiste manier vastzetten. Op die manier profiteer je van goede zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met slinger is acceptabel, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (met een draaiknop, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens starten bij €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5563, 5660, 5661, 5662, 5663, 5664, 5665, 5666, 5667Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie