Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ewijk vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Ewijk? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en regel je al vanaf €72,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is ideaal om de zon en warmte te weren. Daarbij behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn immens veel diverse producten. Op dit platform vind je een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Ook geven we de geschatte kosten en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Ewijk (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-ewijk

Zonnescherm laten plaatsen in Ewijk

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Ewijk door een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker de installatie goed vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk model past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, extra schaduw, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Ewijk en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. Het installatiebedrijf levert het zonneschermen of gordijnen zoals gewenst. Test of de totale constructie correct is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Ewijk

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Ewijk is heel erg handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Bekende varianten zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei materialen en groottes. De kosten variëren tussen de €275 t/m €2875. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest handige oplossingen.

De pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hierdoor kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Noemenswaardig: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €850 t/m €2250.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Zeer praktisch bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten komen uit tussen de €375 tot zo’n €1375.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Ewijk is de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De onkosten schommelen tussen de €225 en €1050.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Te integreren in het kozijn.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De totale investeringen liggen tussen de €340 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Ewijk.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen of restaurants. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van huizen. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte tarieven bedragen tussen de €640 tot €1625.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Altijd de juiste temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Ewijk: alle gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven bedragen tussen de €360 tot €950. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk te monteren, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in oneindig veel soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn allerlei soorten zoals verduisterende, elektrische, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, waterafstotende en een duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €45,00 en €175.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ewijk: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en brocante ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een prijskaartje van €90 tot zo’n €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €60 oplopend tot €165.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Ewijk: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Leveranciers bieden tientallen dessins en materialen als bijv. hout, kunststof, bamboe, PVC, stof. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan kosten van €77,5 oplopend tot €250.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. aluminium, hout, pvc, kunststof, stof. Perfect voor imposante / grote ramen en matchen goed met een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven beginnen bij €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Ewijk op maat

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, valramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen starten vanaf €490 en kunnen oplopen tot €880.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Ewijk geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, plissé hor, hordeur, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten beginnen bij €77,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €525.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Multifunctionele raamdecoratie die past bij jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende thema’s: de productcategorie, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en de manier van bedienen. In het volgende blokje verstrekken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ewijk in juni 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€820 – €2000
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€375 – €1275
Screens200 cm – 400 cm breed€240 – €1025
Rolluik300 – 450 cm breed€300 – €1450
Rolgordijn150 x 100 cm€65 – €140
Lamellen200 x 200 cm€45 – €205
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€105 – €330
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Ewijk. In het volgende schema delen we details over de meest gekozen merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei, Hubo en Wehkamp, Formido, Kwantum, FonQ, Leen Bakker.
 • Check ook: Weinor, Toppoint, Deponti, Roma, Husol, Bece en Swela, Sunway, Copaco, Milano, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Beuningen

Goedkope zonwering kopen in Ewijk? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vergelijk je ook montagepartners en showrooms in Appeltern, Winssen en Horssen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest bestelde buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Zonnescherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in velerlei kleuren, designs en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Ewijk?

De onkosten voor zonwering lopen flink uiteen. De standaard prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €650. Screens €275 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1250. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een normaal rolluik kost €500. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €775). Alternatieve opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €145 op basis van één kozijn). De totale bedragen hangen af van: het model, het formaat, bediening, type materiaal, designs en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Ewijk?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in Ewijk. Dan komt er een deskundige montagepartner die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het product op de juiste manier ophangen. Zo geniet je altijd van effectieve zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met slinger of band is werkbaar, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, draaiknop) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon gaat schijnen laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6644

Plaats een reactie