Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Appeltern vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Appeltern? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €72,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is praktisch tegen hevige zon. Tevens geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je ontzettend veel afzonderlijke systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze geven we gemiddelde kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Appeltern en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-appeltern

Zonnescherm laten plaatsen in Appeltern

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Appeltern door een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het product degelijk aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Appeltern en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. De montage-specialist hangt het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals jij dat wilt. Controleer of de totale constructie correct is vastgezet. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Appeltern

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Appeltern is geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel modellen zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in diverse designs en maten. De kosten variëren tussen de €475 t/m €2525. In de keuzegids hieronder bespreken we de beste types.

Bestellen van knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zodoende kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Tip: dit model kan kapot waaien bij wind. De normale tarieven variëren tussen de €875 tot €2150.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het kopen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een uitkomst voor kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten bedragen tussen de €325 tot wel €1350.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Zeer windbestendig.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Appeltern komt perfect tot z’n recht als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €200 tot zo’n €1050.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 modellen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De totale investeringen variëren tussen de €330 tot €1300 voor rolluiken bestellen in Appeltern.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Investeren in markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij luxe huizen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van huizen. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De prijzen liggen zo tussen de €750 tot wel €1975.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Altijd de juiste temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Appeltern: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten variëren tussen de €330 tot €875. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn voordelig, eenvoudig op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in meerdere designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt verschillende varianten zoals verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante en het duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen tussen de €60,00 – €185.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Appeltern: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Aanbod in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en huiselijke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht een prijs van €90 tot +/- €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht een tarief van €50 tot wel €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Appeltern: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit oneindig veel kleuren en materialen als bijvoorbeeld PVC, stof, hout, bamboe, aluminium. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met een kostenplaatje van €85 tot €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals pvc, stof, bamboe, hout, aluminium. Ideaal voor brede / grote ramen en bij een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €65 en kunnen oplopen tot €200.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Appeltern op maat

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen, valramen, schuiframen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten beginnen bij €410. Voor dure modellen kun je rekenen op €900.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Appeltern zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: plissé hor, voorzethor, rolhor, lamellenhor, inzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit type weert vliegen, muggen en insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, valraam, vast raam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 hangen af van diverse zaken: het model, het gewenste materiaal, het formaat en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder vergelijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Appeltern in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€810 – €2125
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€390 – €1425
Screens2 – 4 meter breed€280 – €1000
Rolluik1 – 4 meter breed€325 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €145
Lamellen100 x 250 cm€55 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €250
Plisségordijnen150 x 100 cm€105 – €340
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je kunt kiezen. Elk merk heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Appeltern. In het volgende blokje tref je een aanvulling op de grootste merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hornbach, Karwei, Hubo en Kwantum, Formido, Wehkamp, FonQ, Bol.com.
 • Overige merken: Deponti, Toppoint, Bece, Novoferm, Roma, Weinor en Schlappi, Milano, Lumenguard, Sunway, Dickson, Swela.

Zonwering experts in de buurt van West Maas en Waal

Goedkope zonwering kopen in Appeltern? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website bekijk je ook installatiepartners en verkopers in Alphen, Horssen en Maasbommel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest handige zonwering types voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bekijk snel meer details over: Buitenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in velerlei kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Appeltern?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €650. Buitenscreens €200 per kozijn. Bij een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €675). Een standaard rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €290 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €775). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €140 per raampartij). De totale bedragen zijn afhankelijk van; type systeem, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, type materiaal, dessins en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Appeltern?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Appeltern. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige expert die ieder raam bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het product goed monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van fantastische zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is acceptabel, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6629

Plaats een reactie