Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Beverwijk vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Beverwijk? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De tarieven starten bij zo’n €62,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit de wereld aan afzonderlijke toepassingen. Op dit portaal geven we een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop verstrekken we gemiddelde tarieven en adressen van regionale zonwering specialisten in Beverwijk en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-beverwijk

Zonnescherm laten plaatsen in Beverwijk

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Beverwijk door een professionele zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het geheel op de juiste wijze aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk type zonwering past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het product. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest moderne keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Beverwijk en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De montage-specialist installeert het knikarmscherm of gordijnen zoals overeengekomen. Test of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonnewering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Beverwijk

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Beverwijk wordt gebruikt om de zon en warmte te weren. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele varianten zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei dessins en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 – €2750. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende types.

Informatie over knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Noemenswaardig: het schermdoek kan vies worden door regen. De kosten variëren tussen de €800 t/m €2250.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven bedragen tussen de €350 t/m €1200.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Beverwijk is het beste advies als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €375 tot zo’n €1150.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €290 – €1450 voor rolluiken bestellen in Beverwijk.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

De beste markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van het huis. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte tarieven liggen tussen de €610 – €1775.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Beverwijk: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten liggen tussen de €330 tot €850. In deze koopgids lees je de voordelen en nadelen van de meest interessante mogelijkheden.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel te plaatsen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in oneindig veel designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals dakraam, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, transparante en het duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €52,50 tot €150.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Beverwijk: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in interessante stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en unieke ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie een tarief van €110 tot €375.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met prijzen van €60 tot wel €155.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Beverwijk: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit diverse systemen en materialen als bijv. stof, hout, aluminium, PVC, bamboe. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met een prijskaartje van €75 tot +/- €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals kunststof, stof, bamboe, aluminium, hout. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij circa €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €205.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Beverwijk inclusief plaatsing

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij €470 en kunnen oplopen tot €900.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Beverwijk zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: lamellenhor, voorzethor, plissé hor, inzethor, hor met scharnier, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten starten vanaf €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €650.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Passende raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere thema’s: de productcategorie, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en het soort bediening. Hieronder tref je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Beverwijk in april 2024.

ZonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€865 – €2150
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€385 – €1250
Screenstot 400 cm breed€250 – €1050
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1350
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €165
Lamellen180 x 180 cm€65 – €205
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €260
Plisségordijnen100 x 150 cm€120 – €370
Gemiddelde prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Beverwijk. Hieronder tref je een toelichting op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Hornbach, Karwei, Gamma en Leen Bakker, Formido, Bol.com, FonQ, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Husol, Roma, Novoferm, Deponti, Weinor, Toppoint & Schlappi, Sunway, Milano, Swela, Copaco, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Beverwijk

Goedkope zonwering kopen in Beverwijk? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna bieden wij bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal bekijk je ook montagebedrijven en bedrijven in Heemskerk, Castricum en Bergen Noord-Holland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest gekochte zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Men biedt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Check ook aanvullende info over:

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in veel kleuren, dessins en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Beverwijk?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele prijsindicaties bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Zonnescreens €240 op basis van één kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1000. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €650). Een standaard rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €255 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €760). Overige soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €100 per kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, kleuren en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Beverwijk?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Beverwijk. Er komt dan een gediplomeerde montagepartner die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner de producten op de juiste wijze monteren. Zo ben je zeker van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is op zich ok, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, handzender, draaiknop, mobiele app) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1940, 1941, 1942, 1943, 1944, 1945, 1946, 1947, 1948Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie