Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wijk aan Zee vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Wijk aan Zee? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Een goedkoop systeem is er al voor €55,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is geschikt om je woning koel te houden. Eveneens geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit ontzettend veel diverse soorten. Via deze website geven we een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook bieden we een indicatie van de kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Wijk aan Zee (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-wijk-aan-zee

Zonnescherm laten plaatsen in Wijk aan Zee

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wijk aan Zee via een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker de installatie op de goede manier opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig bedrijven in de gemeente. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk type systeem past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en effectiefste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Wijk aan Zee en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. Het installatiebedrijf plaatst de screens of de shutters zoals besproken. Toets of het volgens de handleiding is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Wijk aan Zee

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Wijk aan Zee wordt met name toegepast om je woning wat te verkoelen. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende varianten zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende designs en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €250 tot zo’n €2675. In het gedeelte hieronder bespreken we de beste oplossingen.

De beste knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven onder het raam. Noemenswaardig: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte prijzen liggen tussen de €900 tot wel €2125.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het geeft voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De onkosten komen uit tussen de €400 en €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Wijk aan Zee is een goed alternatief als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het materiaal polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen bedragen tussen de €300 en €1075.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Te integreren in het kozijn.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De totale investeringen liggen zo tussen de €320 tot zo’n €1375 voor rolluiken bestellen in Wijk aan Zee.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Altijd met goede garantie.

Koopgids markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van woningen. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De onkosten komen uit tussen de €610 tot zo’n €1750.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Wijk aan Zee: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten variëren tussen de €320 – €925. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te koop in talloze soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn allerlei types zoals waterafstotende, elektrische, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €50,00 – €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wijk aan Zee: heel simpel zelf te monteren.
 • Aanbod in prachtige stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een luxe en huiselijke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met prijsindicaties van €90 tot +/- €375.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op prijzen van €47,5 tot €180.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Wijk aan Zee: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit oneindig veel dessins en materialen zoals hout, aluminium, kunststof, PVC, stof. Met houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht prijzen van €82,5 tot zo’n €250.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. kunststof, hout, bamboe, pvc, aluminium. Toe te passen voor grote ramen en matchen goed met een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen beginnen bij zo’n €70 en lopen op tot €180.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Wijk aan Zee met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, valramen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €440 en kunnen oplopen tot €910.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Wijk aan Zee zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor, lamellenhor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model weert muggen, vliegen en ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten vanaf €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €650.

 • Breed inzetbaar: draairaam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De tofste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere onderdelen: het soort model, materiaalgebruik, het formaat en afwerking plus bediening. In het schema hieronder tonen wij de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wijk aan Zee in april 2024.

Model zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€845 – €2350
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€380 – €1600
Screens200 cm – 400 cm breed€250 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€285 – €1450
Rolgordijn100 x 175 cm€45 – €175
Lamellen100 x 250 cm€60 – €220
Jaloezieën100 x 220 cm€60 – €220
Plisségordijnen180 cm breed€100 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Iedere fabrikant heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Wijk aan Zee. In het volgende blokje delen we een toelichting op de meest verkochte merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, IKEA, Praxis, Gamma & Bol.com, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum.
 • Overige merken: Husol, Weinor, Bece, Novoferm, Roma, Deponti & Lumenguard, Swela, Dickson, Copaco, Schlappi, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Beverwijk

Goedkope zonwering kopen in Wijk aan Zee? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder vergelijk je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal bekijk je ook installateurs en verkopers in Egmond aan Zee, Velsen-Noord en Egmond aan den Hoef.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de mooiste soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Shutters.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in oneindig veel kleuren, stoffen en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Wijk aan Zee?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard prijzen hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €750. Buitenscreens €250 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een basis rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €285 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €820). Betaalbare opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €110 per raam / kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de afmetingen, de bedieningsopties, type materiaal, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Wijk aan Zee?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Wijk aan Zee. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele montagepartner die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het zonnescherm op de juiste manier bevestigen. Dankzij deze dienstverlening geniet je van goede zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met een handslinger is werkbaar, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (via een mobiele app, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1949

Plaats een reactie