Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Velsen-Noord vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Velsen-Noord? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is al verkrijgbaar voor €75,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is praktisch om de zon en warmte te weren. Ook creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel afzonderlijke combinaties. Op dit platform verstrekken we een handige keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook geven we een kostenindicatie en een tabel met diverse zonwering specialisten in Velsen-Noord en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-velsen-noord

Zonnescherm laten plaatsen in Velsen-Noord

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Velsen-Noord middels een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je razendsnel bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het systeem. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en meest moderne keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Velsen-Noord en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De montage-specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals besproken. Loop na of het netjes is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Velsen-Noord

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Velsen-Noord is ideaal om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele toepassingen zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse materialen en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 tot wel €2675. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest geziene systemen.

Het installeren van terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Belangrijk: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De totale investeringen komen uit tussen de €825 tot €2050.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Effecten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €375 tot €1300.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Velsen-Noord is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven variëren tussen de €350 t/m €1025.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De prijzen bedragen tussen de €290 – €1400 voor rolluiken bestellen in Velsen-Noord.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het comfort van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op de ambiance van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De tarieven variëren tussen de €620 tot zo’n €1675.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een comfortabele temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Velsen-Noord: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen komen uit tussen de €320 en €975. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, makkelijk zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt diverse varianten zoals transparante, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, dakraam, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €50,00 tot €190.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Velsen-Noord: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en authentieke uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op een prijs van €95 tot €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Weinig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan prijsindicaties van €57,5 oplopend tot €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Velsen-Noord: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Je kunt kiezen uit diverse soorten en materialen zoals bijvoorbeeld hout, PVC, stof, bamboe, aluminium. Via de houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een tarief van €70 tot wel €230.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, stof, aluminium, pvc, hout. Perfect voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €65 en kunnen oplopen tot €190.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Velsen-Noord vakkundig gemonteerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, dakramen, ronde ramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen starten bij gemiddeld €400 en lopen op tot €940.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Velsen-Noord zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, voorzethor, rolhor, hordeur, plissé hor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten starten bij gemiddeld €80 en kunnen oplopen tot €800.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, valraam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van diverse factoren: het model, de materiaalsoort, de maximale lengte en afwerking plus bediening. In het volgende schema vind je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Velsen-Noord in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€865 – €2200
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€390 – €1525
Screens100 cm – 300 cm breed€245 – €975
Rolluik2 – 4 meter breed€290 – €1225
Rolgordijntot 3 meter breed€50 – €145
Lamellen200 x 250 cm€65 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €240
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €370
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Velsen-Noord. In het volgende blokje bespreken we een aanvulling op de grootste merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Karwei, IKEA, Praxis & Bol.com, Formido, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Andere merken: Bece, Deponti, Weinor, Roma, Novoferm, Husol en Schlappi, Sunway, Swela, Milano, Dickson, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Velsen

Goedkope zonwering kopen in Velsen-Noord? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje delen we adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site check je ook fabrikanten en verkopers in Egmond aan den Hoef, IJmuiden en Egmond-Binnen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We geven nu een toelichting op de mooiste zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre & Terras
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: het soort raam, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in een heleboel kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Velsen-Noord?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Buitenscreens €250 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €850). Een basis rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €815). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €115 per kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de grootte van het systeem, de bedieningsopties, materiaaltypes, prints en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Velsen-Noord?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Velsen-Noord. Hierbij komt er een ervaren expert die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het zonnescherm op de juiste wijze monteren. Dankzij deze service geniet je van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is acceptabel, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, handzender) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1950, 1951

Plaats een reactie