Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Casteren vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Casteren? Zonwering is er voor binnen en buiten en is er al vanaf €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is ideaal om de zon en warmte te weren. Daarbij win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je bijzonder veel diverse toepassingen. Op dit portaal verstrekken we een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens verstrekken we een indicatie van de kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Casteren (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-casteren

Zonnescherm laten plaatsen in Casteren

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Casteren via een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het scherm op de juiste wijze aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je razendsnel specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en comfortabelste optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Casteren en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. De monteur hangt het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen zoals gewenst. Test of het netjes is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Casteren

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Casteren is het meest effectief om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende toepassingen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze materialen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €300 tot €2700. In het stukje hierna lees je informatie over de meest handige producten.

Informatie en voordelen van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Advies: dit model kan vies worden door regen. De totale investeringen liggen zo tussen de €875 tot €2125.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij grote ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen komen uit tussen de €425 – €1300.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Casteren is onmisbaar als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven bedragen tussen de €325 en €1000.

 • Bedekt het hele raam.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Waar kiezen voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale tarieven bedragen tussen de €270 tot wel €1325 voor rolluiken bestellen in Casteren.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Altijd met goede garantie.

Investeren in markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan de ambiance van het gebouw. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De prijzen schommelen tussen de €690 t/m €1925.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een fijne temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Casteren: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen bedragen tussen de €390 – €925. In de box hieronder leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig te plaatsen, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen allerlei types zoals transparante, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €62,50 en €150.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Casteren: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en rustieke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht een kostenplaatje van €115 oplopend tot €425.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een prijs van €52,5 tot +/- €165.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Casteren: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit tientallen kleuren en materialen als bijv. kunststof, aluminium, hout, bamboe, PVC. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan een prijskaartje van €75 tot zo’n €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van pvc, bamboe, hout, kunststof, stof. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties beginnen bij circa €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Casteren op maat gemaakt

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, ronde ramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten starten vanaf €420. Voor dure modellen kun je rekenen op €890.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Casteren zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, hordeur, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties starten vanaf €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €700.

 • Te monteren op: uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam, draairaam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende opties: het type systeem, de materiaaltypes, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Casteren in mei 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€830 – €2025
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€375 – €1425
Screens300 cm – 400 cm breed€240 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€280 – €1375
Rolgordijntot 3 meter breed€70 – €160
Lamellen200 x 200 cm€55 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €280
Plisségordijnen100 x 130 cm€120 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Casteren. In het volgende blokje bespreken we details over de meest verkochte merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Karwei, Hubo, IKEA & Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Zie ook: Toppoint, Roma, Bece, Deponti, Weinor, Husol en Copaco, Milano, Dickson, Lumenguard, Sunway, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Bladel

Goedkope zonwering kopen in Casteren? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hieronder verstrekken we contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op deze site bekijk je ook fabrikanten en winkels in Duizel, Netersel en Hapert.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de beste zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Shutters.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, dessins en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Casteren?

De verwachte kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte investeringen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Buitenscreens €285 per kozijn. Bij een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1200. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €850). Een gemiddeld rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €750). Voordelige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €135 per raampartij). De totale kosten hangen af van: de gekozen constructie, de maximale breedte, bediening, het gewenste materiaal, motiefjes en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Casteren?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Casteren. In die situaties komt een capabele vakman die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman de producten volgens de documentatie bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met stang of band is werkbaar, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen beginnen bij €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5529

Plaats een reactie