Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Driebruggen vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Driebruggen? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Een goedkoop systeem is er al voor €57,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is ideaal om je woning koel te houden. Mogelijk geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan gigantisch veel diverse producten. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens delen we de geschatte kosten en namen van erkende zonwering specialisten in Driebruggen en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-driebruggen

Zonnescherm laten plaatsen in Driebruggen

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Driebruggen via een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat de installatie op de juiste wijze vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je gemakkelijk bedrijven in de gemeente. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk type systeem je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Driebruggen en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De montage-specialist installeert het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Loop na of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Driebruggen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Driebruggen is heel erg handig om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse dessins en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 – €2850. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest gekozen oplossingen.

Uitleg over knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Met behulp van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op om te zitten. Noemenswaardig: het zonnescherm kan vies worden door regen. De onkosten komen uit tussen de €875 tot zo’n €2250.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen liggen zo tussen de €450 tot zo’n €1200.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Driebruggen biedt je design rolluiken voor als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek wordt samengesteld met vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven liggen tussen de €275 tot €1075.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €370 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Driebruggen.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het gemak van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij landelijke huizen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van de woning. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €660 – €1800.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Driebruggen: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen komen uit tussen de €340 tot €950. Bijgaand bespreken we de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk te installeren, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt verschillende varianten zoals elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €62,50 – €170.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Driebruggen: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en karakteristieke ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op een prijs van €105 tot €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op prijsindicaties van €52,5 tot wel €170.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Driebruggen: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel systemen en materialen als o.a. hout, aluminium, kunststof, bamboe, PVC. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan een kostenplaatje van €67,5 tot €230.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van hout, stof, aluminium, kunststof, bamboe. Praktisch voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten beginnen bij zo’n €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Driebruggen met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg trendy, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen beginnen bij circa €400 en lopen op tot €930.

 • Duurzaam product.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Driebruggen zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, rolhor, voorzethor, inzethor, hordeur, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen starten bij om en nabij de €75 en kunnen oplopen tot €500.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 26 februari 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende keuzes: het type model, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hierna delen we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Driebruggen in februari 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2225
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€355 – €1425
Screens200 cm – 400 cm breed€270 – €950
Rolluik1 – 4 meter breed€315 – €1225
Rolgordijn200 x 100 cm€60 – €170
Lamellen100 x 250 cm€50 – €190
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €240
Plisségordijnen140 cm breed€125 – €350
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Ieder merk heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Driebruggen. In het schema hierna bespreken we een aanvulling op de meest bekende merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Hubo, IKEA, Karwei en Kwantum, Formido, FonQ, Wehkamp, Bol.com.
 • Ook interessant: Deponti, Toppoint, Bece, Weinor, Roma, Novoferm en Sunway, Schlappi, Dickson, Copaco, Swela, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Bodegraven-Reeuwijk

Goedkope zonwering kopen in Driebruggen? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna bespreken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website vind je ook monteurs en winkels in Haarzuilens, Waarder en Linschoten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder pand behoeft een vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest praktische zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Bekijk snel meer details over: Markiezen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: het soort raam, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in velerlei kleuren, soorten materialen en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Driebruggen?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De normale tarieven hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Zonnescreens €275 op basis van 1 raam. Bij een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €475. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €805). Budget keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €125 op basis van één kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. het model, de afmetingen, bediening, het gewenste materiaal, designs en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Driebruggen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Driebruggen. In dat geval komt in lokale monteur die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de vakman de producten vakkundig monteren. Zo ben je verzekerd van goede zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met opwindmechanisme is acceptabel, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, mobiele app, handzender, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen starten bij €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 3465

Plaats een reactie