Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Haarzuilens vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Haarzuilens? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Een goedkoop systeem is er al voor €70,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is praktisch om je woning koel te houden. Vaak creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit gigantisch veel afzonderlijke soorten. Op deze pagina check je een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens verstrekken we een indicatie van de kosten en adressen van regionale zonwering specialisten in Haarzuilens (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-haarzuilens

Zonnescherm laten plaatsen in Haarzuilens

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Haarzuilens door een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel goed aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het systeem. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Haarzuilens en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. Het installatiebedrijf installeert het terrasscherm of gordijnen zoals jij dat wilt. Toets of het product goed is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Haarzuilens

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Haarzuilens wordt gekocht door mensen om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse producten zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel kleuren en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €325 en €2575. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest gekozen producten.

Informatie over terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Let op: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijsindicaties bedragen tussen de €900 tot €2150.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €375 t/m €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Haarzuilens komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties komen uit tussen de €225 en €1100.

 • Compact en elegant systeem.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte tarieven variëren tussen de €370 tot zo’n €1475 voor rolluiken bestellen in Haarzuilens.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Investeren in markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Dit is een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Ze geven een boost aan de ambiance van het pand. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De kosten variëren tussen de €610 t/m €1800.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een lage temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Haarzuilens: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties komen uit tussen de €370 tot €900. Bijgaand leggen we alles uit over de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, snel en simpel op te hangen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in veel prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan allerlei types zoals lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende en het duo rolgordijn. De onkosten liggen tussen de €57,50 en €180.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Haarzuilens: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijsindicaties van €105 tot zo’n €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie een tarief van €52,5 tot zo’n €165.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Haarzuilens: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Leveranciers bieden gigantisch veel systemen en materialen als PVC, stof, bamboe, aluminium, hout. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan prijzen van €65 oplopend tot €200.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals kunststof, bamboe, aluminium, stof, pvc. Ideaal voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen starten bij gemiddeld €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Haarzuilens voor een unieke uitstraling

Shutters zijn strakke binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals dakramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen starten bij om en nabij de €480 en kunnen oplopen tot €950.

 • Duurzaam product.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Haarzuilens zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, lamellenhor, plissé hor, rolhor, inzethor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen beginnen bij circa €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €675.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, draairaam, tuimelraam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De tofste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn afhankelijk van een aantal zaken: het type model, het gewenste materiaal, de gewenste afmeting en de bedieningsopties. In het volgende schema bespreken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Haarzuilens in april 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€845 – €2375
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€375 – €1400
Screenstot 400 cm breed€245 – €1025
Rolluik1 – 4 meter breed€325 – €1200
Rolgordijn100 x 150 cm€65 – €165
Lamellen250 x 150 cm€70 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €250
Plisségordijnen180 cm breed€120 – €310
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Utrecht.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Haarzuilens. Hieronder delen we informatie over de meest bekende merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Praxis, Gamma, Hubo & FonQ, Kwantum, Wehkamp, Formido, Leen Bakker.
 • Zie ook: Husol, Bece, Deponti, Weinor, Novoferm, Toppoint & Schlappi, Sunway, Swela, Milano, Copaco, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Utrecht

Goedkope zonwering kopen in Haarzuilens? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder verstrekken we adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website ontdek je ook leveranciers en winkels in Snelrewaard, Linschoten en Vleuten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We delen nu de meest praktische zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan veel soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Knikarmscherm.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Haarzuilens?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De actuele onkosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Buitenscreens €200 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1100. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €830). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €140 per raam / kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de grootte van het systeem, de bedieningsopties, materiaaltypes, kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Haarzuilens?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Haarzuilens. In die situaties komt een capabele monteur die de raampartij opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman de producten op de juiste manier aanbrengen. Dankzij de montageservice ben je zeker van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met stang of band werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (handzender, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen starten bij €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3455

Plaats een reactie