Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Boekel vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Boekel? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en kan je al kopen vanaf €65,00. Goede buitenzonwering als een markies werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Meestal win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel verschillende combinaties. Via deze website geven we een handig stappenplan waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij delen we de geschatte kosten en een tabel met regionale zonwering specialisten in Boekel en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-boekel

Zonnescherm laten plaatsen in Boekel

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Boekel door een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het scherm volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk model het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en effectiefste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Boekel en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De professional levert het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Toets of de totale constructie correct is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Boekel

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Boekel wordt gekocht door mensen om je woning wat te verkoelen. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse systemen zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in diverse dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €300 en €2525. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de meest bekende modellen.

Laten monteren van terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Advies: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte kosten schommelen tussen de €850 tot €2050.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten liggen tussen de €375 tot €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Boekel is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €225 – €1050.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte prijzen komen uit tussen de €300 – €1325 voor rolluiken bestellen in Boekel.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Altijd met goede garantie.

Effecten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. In de basis is het een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van huizen. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale tarieven liggen tussen de €690 t/m €1625.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Boekel: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De onkosten komen uit tussen de €330 en €850. In deze koopgids lees je de voordelen en nadelen van de meest aantrekkelijke opties.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel te monteren, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in oneindig veel kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Je hebt allerlei soorten zoals dakraam, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €62,50 tot €185.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Boekel: zonder problemen zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en rustieke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met tarieven van €115 tot zo’n €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht tarieven van €55 tot €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Boekel: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten gigantisch veel modellen en materialen als bijv. hout, bamboe, stof, kunststof, aluminium. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €65 tot zo’n €280.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. stof, hout, bamboe, pvc, kunststof. Handig voor brede / grote ramen en matchen goed met een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven beginnen bij zo’n €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €190.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Boekel in alle vormen en maten

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, ronde ramen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten beginnen bij €400 en bedragen voor een luxe model zo’n €960.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Boekel zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, plissé hor, hor met scharnier, inzethor, voorzethor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen beginnen bij circa €67,5 en kunnen oplopen tot €775.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, vast raam, draairaam, valraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd via een aantal factoren: de productcategorie, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna tref je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Boekel in april 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€810 – €2225
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€350 – €1575
Screens1 – 3 meter breed€290 – €975
Rolluik300 – 450 cm breed€320 – €1400
RolgordijnTot 300 cm breed€65 – €155
Lamellen100 x 250 cm€75 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €220
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €360
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Boekel. In de volgende tabel verstrekken we een overzicht met de meest bekende merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, IKEA, Karwei, Praxis en Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, Formido, Wehkamp.
 • Check ook: Weinor, Deponti, Husol, Toppoint, Roma, Bece & Copaco, Lumenguard, Swela, Dickson, Schlappi, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Boekel

Goedkope zonwering kopen in Boekel? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? Hierna vergelijk je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site vergelijk je ook installateurs en showrooms in Land van Cuijk, Maashorst en Bernheze.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest ideale zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar:

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering realiseer je door te kijken naar: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in velerlei kleuren, soorten materialen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Boekel?

De verwachte prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De normale prijsindicaties tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €725. Screens €240 op basis van 1 raam. In het geval van een zonnescherm betaal je ongeveer €1050. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €750). Een basis rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €785). Budget producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €145 per raam). De totale prijzen hangen af van: het product, de afmetingen, bediening, materiaaltypes, motiefjes en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Boekel?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Boekel. Hierbij komt er een ervaren installateur die ieder raam inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het model op de juiste manier bevestigen. Op die manier geniet je van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met stang of band is werkbaar, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (handzender, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van smart rolluiken & screens komen uit rond de €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5427Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie