Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Venhorst vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Venhorst? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €62,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is praktisch om zonnestralen te weren. Tevens geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit bijzonder veel diverse systemen. Op dit portaal kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast bekijk je gemiddelde tarieven en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Venhorst en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-venhorst

Zonnescherm laten plaatsen in Venhorst

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Venhorst middels een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het product fatsoenlijk opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met bedrijven in de gemeente. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je welk type zonwering je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Venhorst en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de installateurs. De professional monteert het knikarmscherm of de duettes zoals jij dat wilt. Test of alles juist is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang offerte van raambekleders in Venhorst

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Venhorst is het meest geschikt om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse modellen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 tot €2950. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest praktische keuzes.

Details over terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. D.m.v. de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven in de tuin. Noemenswaardig: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €800 – €2100.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Details over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen liggen zo tussen de €425 en €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Venhorst is zeer geschikt als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten bedragen tussen de €300 tot zo’n €1025.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 modellen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €320 t/m €1225 voor rolluiken bestellen in Venhorst.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Adviezen over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Ze hebben invloed op de uitstraling van het pand. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijzen schommelen tussen de €630 – €1725.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een fijne temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Venhorst: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De kosten liggen zo tussen de €320 – €925. In de onderstaande keuzegids beoordelen we de meest bestelde opties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, probleemloos te installeren, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in praktisch alle kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, elektrische, transparante en de duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €65,00 en €175.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Venhorst: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Te bestellen in diverse stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en huiselijke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op een prijskaartje van €95 tot €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan een tarief van €47,5 tot wel €170.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Venhorst: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of stang. Leveranciers bieden oneindig veel kleuren en materialen zoals aluminium, bamboe, kunststof, hout, stof. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met een prijskaartje van €70 tot €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals aluminium, bamboe, pvc, hout, stof. Handig voor hoge / grote ramen en bij een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Venhorst in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen. Advies: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen starten vanaf €400 en lopen op tot €870.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Venhorst zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, inzethor, rolhor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven beginnen bij €67,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €725.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd via verschillende factoren: het type product, het gewenste materiaal, de maximale lengte en de bedieningsopties. In het overzicht hierna delen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Venhorst in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€855 – €2275
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€400 – €1600
Screens300 cm – 400 cm breed€250 – €975
Rolluik300 – 450 cm breed€300 – €1275
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €165
Lamellen200 x 180 cm€80 – €190
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €200
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Venhorst. In het volgende schema verstrekken we een overzicht met de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, IKEA, Praxis, Karwei en Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, Formido, Kwantum.
 • Check ook: Toppoint, Husol, Deponti, Weinor, Bece, Roma & Schlappi, Lumenguard, Dickson, Copaco, Sunway, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Boekel

Goedkope zonwering kopen in Venhorst? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna vergelijk je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker kom je ook in contact met installatiepartners en showrooms in Handel, Cuijk en Elsendorp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de meest praktische zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras & Serre
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Jaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, designs en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Venhorst?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Zonnescreens €225 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1075. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een standaard rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €800). Overige binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €130 per raampartij). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de maximale breedte, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, dessins en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Venhorst?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Venhorst. Hierbij komt er een ervaren expert die ieder kozijn opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het model op de juiste manier bevestigen. Zo geniet je van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is op zich ok, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken of schermen liggen rond de €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5428

Plaats een reactie