Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Handel vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Handel? Zonwering is er voor binnen en buiten en regel je al vanaf €57,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is ideaal tegen hevige zon. Daarnaast win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben tientallen diverse oplossing. Op dit portaal delen we een gratis keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze delen we de huidige tarieven en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Handel en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-handel

Zonnescherm laten plaatsen in Handel

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Handel door een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel juist geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk type zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en comfortabelste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Handel en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de montagepartner. Het installatiebedrijf plaatst het terrasscherm of de jaloezieën zoals overeengekomen. Test of het product goed is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Handel

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Handel is geschikt om de zon en warmte te weren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in talloze prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 tot €2775. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest verkochte toepassingen.

Het installeren van knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Let op: het scherm kan vies worden door regen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €850 t/m €2200.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Bestellen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten liggen tussen de €350 tot wel €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Handel biedt je design rolluiken voor als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven komen uit tussen de €275 tot zo’n €1100.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De onkosten schommelen tussen de €250 tot zo’n €1275 voor rolluiken bestellen in Handel.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Bestellen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Ze beïnvloeden de uitstraling van huizen. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven liggen zo tussen de €740 t/m €1725.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Handel: alle systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten liggen tussen de €330 – €825. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest interessante types.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig te bevestigen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verschillende designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn verschillende varianten zoals dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, transparante, elektrische, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties komen uit tussen de €50,00 – €175.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Handel: heel simpel zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en karakteristieke uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan prijzen van €90 tot €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Raambekleders werken met een prijskaartje van €47,5 tot zo’n €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Handel: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit tientallen systemen en materialen zoals o.a. kunststof, aluminium, bamboe, hout, stof. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan een tarief van €70 tot €220.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, kunststof, pvc, aluminium, stof. Praktisch voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen starten vanaf €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €205.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Handel direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen, vaste ramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij €490. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €920.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Handel bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: hordeur, lamellenhor, rolhor, voorzethor, plissé hor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €775.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal opties: het type systeem, materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna bespreken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Handel in april 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€845 – €2150
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€350 – €1500
Screens1 – 3 meter breed€270 – €1025
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1425
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €160
Lamellen250 x 150 cm€50 – €220
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €260
Plisségordijnen195 cm breed€125 – €350
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten om uit te kiezen. Welke winkelier heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Handel. In het schema hieronder tref je een overzicht met de meest gekozen merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Gamma, Hubo, Praxis & Formido, FonQ, Bol.com, Kwantum, Wehkamp.
 • Andere merken: Husol, Weinor, Deponti, Bece, Toppoint, Roma en Schlappi, Lumenguard, Dickson, Sunway, Copaco, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Gemert-Bakel

Goedkope zonwering kopen in Handel? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna vind je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site bekijk je ook leveranciers en verkooppunten in Odiliapeel, Elsendorp en Zeeland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest bestelde zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in meerdere kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Handel?

De verwachte prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €600. Buitenscreens €220 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een basis rolluik kost €485. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €250 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €755). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €135 per raam). De totale investeringen hangen af van: de gewenste producten, de maximale lengte, soort bediening, de materiaaltypes, kleur en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Handel?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Handel. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele professional die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de installateur de producten vakkundig vastzetten. Met deze klusservice ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5423

Plaats een reactie