Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering 2e Valthermond vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in 2e Valthermond? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is er al vanaf €55,00. Goede buitenzonwering als een markies is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. Tevens verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je enorm veel afzonderlijke soorten. Via onze site verstrekken we een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens check je gemiddelde tarieven en adressen van verschillende zonwering specialisten in 2e Valthermond en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-2e-valthermond

Zonnescherm laten plaatsen in 2e Valthermond

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in 2e Valthermond door een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat het scherm goed bevestigd wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je gemakkelijk bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit 2e Valthermond en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De montage-specialist monteert het terrasscherm of de lamellen zoals gewenst. Toets of alles juist is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in 2e Valthermond

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering 2e Valthermond is het meest geschikt om je woning wat te verkoelen. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele toepassingen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse vormen en maten. Houd rekening met kosten tussen de €500 – €2875. In het stukje hierna bespreken we de meest handige oplossingen.

Bestellen van terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels 2 telescopische knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Noemenswaardig: het systeem kan vies worden door regen. De tarieven bedragen tussen de €875 tot €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De onkosten variëren tussen de €375 tot wel €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in 2e Valthermond is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De prijzen schommelen tussen de €400 – €1025.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 producten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijsindicaties schommelen tussen de €290 tot €1375 voor rolluiken bestellen in 2e Valthermond.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Het gemak van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij oudere woningen. Ze geven een boost aan de sfeer van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De onkosten komen uit tussen de €710 t/m €1700.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een fijne temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie 2e Valthermond: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties bedragen tussen de €340 – €825. In het bijgaande stukje bespreken we de meest bestelde types.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in praktisch alle prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan diverse varianten zoals transparante, verduisterende, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische en het duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €65,00 tot €165.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in 2e Valthermond: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en rustieke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht kosten van €115 tot €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie een kostenplaatje van €60 tot €185.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën 2e Valthermond: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen dessins en materialen zoals bijv. hout, kunststof, aluminium, PVC, stof. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een prijskaartje van €85 tot +/- €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. kunststof, stof, bamboe, pvc, hout. Toe te passen voor lange / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen beginnen bij circa €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in 2e Valthermond op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De tarieven beginnen bij zo’n €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in 2e Valthermond zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, hordeur, voorzethor, lamellenhor, rolhor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Deze weert vliegen, muggen en insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties beginnen bij circa €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €800.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam, schuifraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via meerdere factoren: het type systeem, de materiaalsoort, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in 2e Valthermond in juni 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€875 – €2125
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€360 – €1475
Screens300 cm – 400 cm breed€285 – €975
Rolluik300 – 450 cm breed€295 – €1275
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €150
Lamellen200 x 200 cm€65 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €270
Plisségordijnen100 x 180 cm€110 – €330
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in 2e Valthermond. In het schema hieronder delen we informatie over de meest gekozen merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Praxis, Gamma, IKEA & Bol.com, Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Ook interessant: Weinor, Bece, Deponti, Roma, Husol, Toppoint & Schlappi, Milano, Dickson, Swela, Copaco, Sunway.

Zoek zonwering experts in de regio Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in 2e Valthermond? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder bespreken we bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site vind je ook monteurs en showrooms in Odoornerveen, Emmer-Compascuum en Exloo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft weer andere vitrage nodig die matcht met jouw interieurstijl. We beschrijven nu de meest ideale zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Opties voor terras & serre
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, modellen en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in 2e Valthermond?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde prijsindicaties vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €750. Zonnescreens €215 op basis van één kozijn. Bij een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1225. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €775). Een handmatig-rolluik kost €485. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €835). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €125 per kozijn). De totale investeringen zijn afhankelijk van; het model, de maximale breedte, de bedieningsopties, de materiaalsoort, dessins en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in 2e Valthermond?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in 2e Valthermond. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale montagepartner die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de installateur de zonwering fatsoenlijk installeren. Met deze klusservice ben je zeker van correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de normale handbediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met slinger werkt in de basis mooi, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7877

Plaats een reactie