Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Odoornerveen vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Odoornerveen? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Je laat dit al plaatsen vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is het meest doeltreffend om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk creëert een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit immens veel diverse modellen. Op dit portaal doorzoek je een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij verstrekken we de geschatte kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Odoornerveen en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-odoornerveen

Zonnescherm laten plaatsen in Odoornerveen

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Odoornerveen via een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het product juist bevestigd wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe bedrijven die werkzaam zijn in de regio. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of in de badkamer. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en innovatiefste optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Odoornerveen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De specialist monteert het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals jij dat wilt. Toets of het netjes is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Offerte op maat van raambekleders in Odoornerveen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Odoornerveen is het meest effectief om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende artikelen zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende prints en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €250 en €2900. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest populaire producten.

De beste terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek bij de muren. Noemenswaardig: het scherm kan vies worden door regen. De totale investeringen liggen tussen de €800 tot €2000.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten bedragen tussen de €325 tot €1325.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Odoornerveen is het beste advies als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten liggen zo tussen de €325 t/m €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte prijzen variëren tussen de €340 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Odoornerveen.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Altijd met goede garantie.

Het gemak van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van het pand. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven liggen zo tussen de €610 tot €1600.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Odoornerveen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Tevens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten variëren tussen de €310 en €975. In de box hieronder leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, moeiteloos te monteren, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in honderden kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen diverse varianten zoals elektrische, verduisterende, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties variëren tussen de €52,50 en €155.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Odoornerveen: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en landelijke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan kosten van €95 tot wel €425.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met een prijs van €50 tot €150.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Odoornerveen: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel vormen en materialen als PVC, aluminium, hout, stof, kunststof. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een prijs van €75 tot +/- €270.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals hout, bamboe, pvc, aluminium, stof. Handig voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen starten bij gemiddeld €60 en kunnen oplopen tot €200.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Odoornerveen voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, dakramen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen. Advies: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €410. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €910.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Odoornerveen geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, plissé hor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit type weert muggen en vliegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten bij gemiddeld €72,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €625.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam, schuifraam, valraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei onderdelen: de productcategorie, de materiaalsoort, de maximale breedte en de manier van bedienen. In het volgende blokje verstrekken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Odoornerveen in juni 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2225
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€355 – €1425
Screens1 – 3 meter breed€265 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€290 – €1375
Rolgordijntot 3 meter breed€45 – €155
Lamellen200 x 250 cm€60 – €225
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €230
Plisségordijnen190 cm breed€125 – €330
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die goede producten en service leveren. Iedere fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Odoornerveen. In de tabel hierna vergelijk je een aanvulling op de populairste merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma & Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Zie ook: Novoferm, Bece, Deponti, Roma, Weinor, Husol en Milano, Copaco, Schlappi, Sunway, Dickson, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in Odoornerveen? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hierna verstrekken we gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website ontdek je ook installatiepartners en verkopers in Klijndijk, Exloo en Valthe.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest gekozen soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Buitenzonwering.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in verschillende kleuren, dessins en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Odoornerveen?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De verwachte tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €290 per raampartij. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1100. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €700). Een basis rolluik kost €490. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €755). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €145 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de afmetingen, bediening, materiaalgebruik, designs en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Odoornerveen?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Odoornerveen. In dat geval komt in gespecialiseerde vakman die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Vervolgens kan de professional het zonnescherm op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van goede zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met slinger of band is acceptabel, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (met een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7874

Plaats een reactie