Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Drouwen vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Drouwen? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De prijzen beginnen vanaf €62,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is ideaal om de zon en warmte te weren. Tevens win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel diverse producten. Op dit portaal kan je aan de slag met een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook check je de huidige tarieven en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Drouwen en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-drouwen

Zonnescherm laten plaatsen in Drouwen

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Drouwen middels een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat het systeem goed aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe bedrijven in de regio. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk model geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het systeem. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Drouwen en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor de monteurs. De montage-specialist plaatst het zonneschermen of de lamellen op de gewenste manier. Check of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Drouwen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Drouwen is heel erg handig om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele systemen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in allerlei kleuren en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €500 – €2875. In onderstaande alinea vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne systemen.

Effecten van terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Belangrijk: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijsindicaties komen uit tussen de €900 – €2175.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Moderne eigentijdse look.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Veel gekozen bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €325 t/m €1275.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Drouwen is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte prijzen komen uit tussen de €275 t/m €1200.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale tarieven schommelen tussen de €350 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Drouwen.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van huizen. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €730 tot €1675.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een fijne temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Drouwen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen variëren tussen de €350 en €825. In deze koopgids lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, eenvoudig op te hangen, simpel af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er bestaan verschillende types zoals lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, transparante, waterafstotende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €65,00 en €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Drouwen: voor iedereen zelf te monteren.
 • Assortiment in allerlei stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en rustieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie prijsindicaties van €105 oplopend tot €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie een prijskaartje van €65 tot €180.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Drouwen: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Leveranciers bieden gigantisch veel vormen en materialen zoals hout, PVC, kunststof, aluminium, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan prijsindicaties van €72,5 oplopend tot €250.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals kunststof, aluminium, bamboe, pvc, hout. Perfect voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij zo’n €85 en lopen op tot €205.

 • Van elegant tot robuust.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Drouwen voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, valramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij zo’n €440. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €850.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Drouwen bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hordeur, rolhor, hor met scharnier, plissé hor, inzethor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Dit type weert ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €650.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, uitzetraam, valraam, vast raam, draairaam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei thema’s: het soort product, de materiaaltypes, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hierna delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Drouwen in mei 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€855 – €2300
Uitvalschermtot 5 meter breed€350 – €1400
Screens100 cm – 400 cm breed€250 – €1125
Rolluiktot 4,5 meter breed€320 – €1200
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €175
Lamellen180 x 180 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €250
Plisségordijnen200 cm breed€125 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Iedere leverancier heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Drouwen. Hierna bieden wij details over de meest verkochte merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Karwei, Gamma, Hornbach & Bol.com, Formido, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ.
 • Bekijk ook: Toppoint, Novoferm, Husol, Deponti, Weinor, Roma en Sunway, Milano, Lumenguard, Dickson, Schlappi, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in Drouwen? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel verstrekken we gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kunnen ze je advies geven. Op dit portaal ontdek je ook installateurs en verkooppunten in Bronneger, Westdorp en Buinen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest handige zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre & Terras
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Plissegordijnen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in verschillende kleuren, modellen en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Drouwen?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde prijsindicaties vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Screens €210 per raam. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een normaal rolluik kost €495. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €815). Overige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €140 per raam / kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, prints en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Drouwen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Drouwen. In dat geval komt in gediplomeerde installateur die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de vakman de producten fatsoenlijk bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handbediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met slinger of band werkt prima, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (met een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon gaat schijnen kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9533

Plaats een reactie