Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Westdorp vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Westdorp? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en kan je al kopen vanaf €72,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn immens veel diverse systemen. Via onze site bieden we een handig stappenplan waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij bekijk je de geschatte kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Westdorp (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-westdorp

Zonnescherm laten plaatsen in Westdorp

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Westdorp middels een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het geheel op de juiste manier bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of in de badkamer. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Westdorp en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De installateur plaatst de screens of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Toets of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonnewering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Westdorp

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Westdorp is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige varianten zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €400 tot wel €2500. In het stukje hierna delen we veel info over de meest praktische toepassingen.

Tips voor knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Noemenswaardig: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De totale investeringen variëren tussen de €850 tot wel €2225.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor vaste ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €325 – €1325.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Westdorp is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Disclaimer: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De totale investeringen liggen zo tussen de €225 tot wel €1150.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale prijzen liggen zo tussen de €310 – €1375 voor rolluiken bestellen in Westdorp.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Het comfort van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij landelijke huizen. Ze geven een boost aan het karakter van van (bedrijfs)panden. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €720 tot zo’n €1875.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aangename temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Westdorp: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven komen uit tussen de €330 – €950. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest interessante modellen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, gemakkelijk aan te brengen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in diverse dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt allerlei types zoals verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, elektrische en het duo rolgordijn. De minimale investeringen variëren tussen de €60,00 en €150.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Westdorp: heel simpel zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en authentieke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met prijsindicaties van €90 oplopend tot €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht prijzen van €57,5 tot wel €160.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Westdorp: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Leveranciers bieden aanzienlijk veel modellen en materialen zoals bijv. bamboe, kunststof, aluminium, stof, PVC. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht een kostenplaatje van €77,5 tot wel €240.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van stof, pvc, bamboe, aluminium, hout. Handig voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven beginnen bij €75 en kunnen oplopen tot €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Westdorp vakkundig gemonteerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, schuiframen, ronde ramen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijzen beginnen bij circa €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €860.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Westdorp zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, inzethor, hordeur, voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten beginnen bij €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €550.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, valraam, vast raam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van professionele winkels

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere thema’s: het type systeem, het soort materiaal, de maximale breedte en het soort bediening. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Westdorp in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€870 – €2025
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€400 – €1525
Screens300 cm – 400 cm breed€255 – €975
Rolluik300 – 400 cm breed€285 – €1225
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €140
Lamellen150 x 100 cm€45 – €205
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €260
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €310
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Westdorp. In de tabel hierna delen we informatie over de meest bekende merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Gamma, IKEA, Hubo en Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum, Formido, Bol.com.
 • Zie ook: Toppoint, Roma, Bece, Novoferm, Weinor, Deponti en Lumenguard, Dickson, Schlappi, Milano, Sunway, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in Westdorp? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder bekijk je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal kom je ook in contact met montagepartners en bedrijven in Buinen, Ellertshaar en Borger.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de beste zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering komt tot stand door: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in veel kleuren, prints en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Westdorp?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De standaard prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €675. Screens €280 per raam. Bij een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1250. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €850). Een basis rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €760). Voordelige producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €140 per raam / kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; type systeem, de afmetingen, bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en installatiewerk.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Westdorp?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Westdorp. Hierbij komt er een lokale installateur die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman de zonwering op de juiste wijze monteren. Op die manier geniet je altijd van effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met slinger is werkbaar, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, mobiele app) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9534

Plaats een reactie