Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Klijndijk vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Klijndijk? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Een goedkoop systeem is er al voor €90,00. Professionele buitenzonwering als een screen is geschikt om de zon en warmte te weren. Meestal win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit tientallen diverse combinaties. Via deze website vind je een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast geven we gemiddelde kosten en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Klijndijk en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-klijndijk

Zonnescherm laten plaatsen in Klijndijk

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Klijndijk door een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat de installatie juist opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je heel eenvoudig vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en praktische optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Klijndijk en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. De vakman hangt het zonneschermen of de jaloezieën op de gewenste manier. Loop na of alles juist is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Klijndijk

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Klijndijk werkt het beste om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele varianten zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende materialen en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 tot zo’n €2875. In het stukje hierna bespreken we de meest bekende oplossingen.

Informatie en voordelen van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Tip: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte kosten komen uit tussen de €850 tot wel €2175.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Effecten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen bedragen tussen de €375 tot €1275.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Klijndijk is zeer geschikt als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €300 tot zo’n €1025.

 • De cassette is klein en compact.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 types: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €370 en €1425 voor rolluiken bestellen in Klijndijk.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Effecten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij rijksmonumenten. Ze hebben invloed op de sfeer van woningen. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De normale prijzen komen uit tussen de €750 tot €1825.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Klijndijk: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten komen uit tussen de €360 en €950. In de box hieronder geven we een toelichting op de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, probleemloos te bevestigen, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je bestellen in meerdere prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn allerlei types zoals verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De prijzen schommelen tussen de €52,50 tot €185.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Klijndijk: zonder problemen zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en authentieke ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een prijs van €100 tot wel €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op kosten van €55 tot €185.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Klijndijk: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten mega veel modellen en materialen zoals o.a. kunststof, stof, PVC, hout, aluminium. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie een kostenplaatje van €70 tot zo’n €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. pvc, aluminium, kunststof, hout, bamboe. Geschikt voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Klijndijk voor je huis

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten beginnen bij €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €950.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Klijndijk zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, inzethor, voorzethor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen starten vanaf €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €675.

 • Past op bijna elk raam: valraam, vast raam, uitzetraam, schuifraam, tuimelraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei aspecten: het model, type materiaal, de afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hierna bekijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Klijndijk in juni 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€820 – €2050
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€350 – €1600
Screens300 cm – 400 cm breed€245 – €1200
Rolluiktot 4,5 meter breed€280 – €1275
Rolgordijn150 x 100 cm€45 – €175
Lamellen100 x 250 cm€60 – €215
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €280
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Ieder merk heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Klijndijk. In het schema hierna bieden wij een aanvulling op de grootste merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis, Hubo & Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, Formido.
 • Zie ook: Weinor, Toppoint, Deponti, Roma, Bece, Husol en Schlappi, Copaco, Milano, Dickson, Sunway, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in Klijndijk? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder delen we gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform check je ook monteurs en shops in Oosterhesselen, Valthe en Gees.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de mooiste zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Plissegordijnen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, motiefjes en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Klijndijk?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Screens €225 per raam / kozijn. Bij een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1200. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €825). Een handmatig-rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €265 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €825). Alternatieve keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €130 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, kleuren en prints en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Klijndijk?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Klijndijk. Hierbij komt er een gespecialiseerde installateur die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het model op de juiste wijze ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7871

Plaats een reactie