Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Valthe vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Valthe? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €72,50. Buitenzonwering zoals een markies is ideaal om de zon en warmte te weren. Tevens win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je de wereld aan afzonderlijke toepassingen. Op dit portaal delen we een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop verstrekken we een indicatie van de kosten en een lijst met lokale zonwering specialisten in Valthe en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-valthe

Zonnescherm laten plaatsen in Valthe

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Valthe via een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel juist aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten uit de buurt. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het product. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest comfortabele keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Valthe en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De monteur plaatst het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen zoals gewenst. Toets of de totale constructie correct is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Valthe

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Valthe is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele toepassingen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei kleuren en groottes. De kosten variëren tussen de €475 tot wel €2675. In het stukje hierna beoordelen we de meest verkochte systemen.

Nieuwe knikarmschermen & terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Belangrijk: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale prijzen komen uit tussen de €925 tot €2200.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor grote ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven schommelen tussen de €475 – €1200.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Valthe is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten liggen tussen de €275 tot zo’n €1000.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Te integreren in het kozijn.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 type systemen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De normale tarieven variëren tussen de €280 tot €1450 voor rolluiken bestellen in Valthe.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van woonhuizen. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijzen bedragen tussen de €670 tot zo’n €1950.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een fijne temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Valthe: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen komen uit tussen de €330 tot €950. Bijgaand vind je info, kosten en voordelen van de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, simpel aan te brengen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je bestellen in verscheidene prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan diverse modellen zoals dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €45,00 en €160.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Valthe: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen geven een knusse en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op kosten van €115 tot €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan een kostenplaatje van €62,5 tot zo’n €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Valthe: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Leveranciers bieden tientallen dessins en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, aluminium, hout, bamboe, stof. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op een tarief van €80 tot wel €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. kunststof, stof, hout, bamboe, pvc. Praktisch voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen starten bij gemiddeld €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Valthe voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, valramen, dakramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen starten bij om en nabij de €430 en bedragen voor een luxe model zo’n €910.

 • Duurzaam product.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Valthe zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen starten vanaf €77,5 en kunnen oplopen tot €550.

 • Te monteren op: uitzetraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei aspecten: het type product, het soort materiaal, het formaat en de manier van bedienen. In het volgende blokje tref je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Valthe in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2000
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€395 – €1425
Screens1 – 3 meter breed€290 – €1175
Rolluik300 – 450 cm breed€320 – €1325
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €145
Lamellen250 x 150 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €280
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €320
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Valthe. In de tabel hierna delen we een overzicht met de meest bekende merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Karwei, Hubo, Hornbach en Bol.com, Kwantum, Formido, Wehkamp, FonQ.
 • Andere merken: Deponti, Roma, Husol, Novoferm, Toppoint, Bece & Copaco, Schlappi, Milano, Sunway, Dickson, Lumenguard.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in Valthe? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder vergelijk je namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal bekijk je ook monteurs en verkopers in Gees, Odoorn en Zwinderen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over: Shutters.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in veel kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Valthe?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard kosten vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €725. Buitenscreens €255 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je al snel €1025. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €850). Een normaal rolluik kost €470. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €290 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €840). Budget soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €100 op basis van 1 raam). De totale kosten hangen af van: type systeem, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, de materiaalsoort, kleuren en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Valthe?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Valthe. Dan komt er een gediplomeerde vakman die ieder raam inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de professional de zonwering op de juiste manier vastzetten. Op die manier geniet je altijd van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met een handslinger werkt prima, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (afstandsbediening, mobiele app, handzender, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7872

Plaats een reactie