Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gees vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Gees? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is al verkrijgbaar voor €75,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is het meest geschikt tegen hevige zon. Daarbij biedt een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel verschillende oplossing. Via onze site bieden we een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien doorzoek je de geschatte kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Gees en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-gees

Zonnescherm laten plaatsen in Gees

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Gees door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het product fatsoenlijk aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe experts in de regio. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en handigste oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Gees en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. De vakman plaatst het knikarmscherm of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Toets of de totale constructie correct is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Gees

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Gees is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele artikelen zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel materialen en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 en €2625. In onderstaande alinea behandelen we de meest moderne modellen.

Offerte voor knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Advies: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen variëren tussen de €850 – €2275.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een goede keuze bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De kosten schommelen tussen de €300 tot wel €1250.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Kan goed tegen een stootje.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Gees is onmisbaar als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen schommelen tussen de €325 tot wel €1100.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 modellen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijzen komen uit tussen de €350 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Gees.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Het installeren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van het pand. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte kosten bedragen tussen de €730 t/m €1900.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Gees: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen schommelen tussen de €340 – €850. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in meerdere designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt allerlei soorten zoals verduisterende, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €62,50 tot €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gees: zonder problemen zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen bieden een speelse en rustieke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €100 tot €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht kosten van €62,5 tot +/- €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Gees: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse kleuren en materialen als bijvoorbeeld aluminium, hout, bamboe, stof, kunststof. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht kosten van €75 tot €200.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals kunststof, hout, aluminium, pvc, stof. Praktisch voor lange / grote ramen en matchen goed met een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten beginnen bij zo’n €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Gees op maat

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg trendy, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, valramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten beginnen bij €490 en lopen op tot €900.

 • Duurzaam product.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Gees zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, rolhor, lamellenhor, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten beginnen bij zo’n €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €650.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden berekend door te kijken naar diverse aspecten: het artikel, materiaalgebruik, de maximale lengte en het soort bediening. In het schema hierna bespreken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Gees in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€870 – €2100
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€390 – €1250
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1400
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €175
Lamellen100 x 50 cm€80 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €270
Plisségordijnen195 cm breed€125 – €360
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Gees. In de tabel hieronder verstrekken we een overzicht met de populairste merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hubo, Hornbach, IKEA en Formido, Kwantum, FonQ, Wehkamp, Bol.com.
 • Check ook: Deponti, Bece, Novoferm, Toppoint, Roma, Husol & Lumenguard, Copaco, Milano, Sunway, Dickson, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Coevorden

Goedkope zonwering kopen in Gees? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema tonen wij contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal bekijk je ook monteurs en shops in Benneveld, Zwinderen en Eeserveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest gekozen binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras & Serre
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Check ook aanvullende info over: Houten jaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De beste zonnewering voor jouw situatie komt tot stand door: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in een groot aantal kleuren, dessins en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Gees?

De uitgaven voor zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele onkosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Buitenscreens €275 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een instap-rolluik kost €485. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €845). Alternatieve opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €125 per raam / kozijn). De totale kosten worden beïnvloed door: het product, de maximale lengte, bediening, het materiaal, motiefjes en installatiewerk.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Gees?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Gees. In die situaties komt een capabele monteur die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman de zonwering op de juiste manier monteren. Dankzij deze service geniet je altijd van ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (met een handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7863

Plaats een reactie