Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Drouwenermond vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Drouwenermond? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De prijzen beginnen vanaf €50,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Meestal biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel diverse systemen. Op dit platform delen we een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens verstrekken we een kostenindicatie en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Drouwenermond en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je behoudt je privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-drouwenermond

Zonnescherm laten plaatsen in Drouwenermond

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Drouwenermond via een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het product juist geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel experts die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest hippe keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Drouwenermond en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het installatiebedrijf. De installateur levert het zonneschermen of de plissés zoals afgesproken. Check of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Drouwenermond

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Drouwenermond wordt met name toegepast om de zon en warmte te weren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige modellen zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel designs en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 t/m €2625. In het stukje hierna behandelen we de meest handige systemen.

Handige knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Disclaimer: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De onkosten variëren tussen de €800 – €2000.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Details over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven schommelen tussen de €425 tot wel €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Drouwenermond komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €350 tot zo’n €1050.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Praktische rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 varianten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte prijzen komen uit tussen de €310 tot zo’n €1375 voor rolluiken bestellen in Drouwenermond.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Het kopen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van huizen. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale tarieven komen uit tussen de €640 – €1725.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Drouwenermond: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Soms brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties bedragen tussen de €380 en €950. In deze koopgids lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen types.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel zelf te plaatsen, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt verschillende varianten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, transparante en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €52,50 en €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Drouwenermond: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en karaktervolle uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan onkosten van €90 oplopend tot €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met een prijs van €62,5 oplopend tot €150.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Drouwenermond: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit mega veel soorten en materialen als bijv. aluminium, stof, hout, bamboe, PVC. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een prijskaartje van €65 tot €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van hout, pvc, aluminium, kunststof, stof. Geschikt voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen beginnen bij circa €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Drouwenermond direct van de fabriek

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, valramen, dakramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen beginnen bij zo’n €430. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €950.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Drouwenermond zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: rolhor, lamellenhor, inzethor, plissé hor, voorzethor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen beginnen bij €67,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €650.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten: het model, het materiaal, de grootte van het systeem en de manier van bedienen. In de tabel hierna bespreken we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Drouwenermond in mei 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€830 – €2250
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€355 – €1625
Screens1 – 4 meter breed€290 – €1000
Rolluik1 – 4 meter breed€295 – €1225
Rolgordijn100 x 150 cm€60 – €145
Lamellen100 x 50 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €270
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €350
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die het overwegen waard zijn. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Drouwenermond. In het volgende blokje bespreken we een aanvulling op de populairste merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma & Bol.com, Wehkamp, Formido, FonQ, Leen Bakker.
 • Overige merken: Husol, Deponti, Novoferm, Weinor, Bece, Toppoint en Dickson, Sunway, Copaco, Swela, Schlappi, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in Drouwenermond? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna delen we contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site bekijk je ook leveranciers en verkooppunten in Gasselternijveen, Buinerveen en Gasselternijveenschemond.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de mooiste buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Screens.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in veel kleuren, vormen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Drouwenermond?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Buitenscreens €265 per raam. Bij een zonnescherm betaal je ongeveer €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €700). Een normaal rolluik kost €495. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €815). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €105 per raam). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gewenste producten, de maximale lengte, bediening, het gewenste materiaal, motiefjes en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Drouwenermond?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Drouwenermond. Hierbij komt een lokale professional die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Kort daarna kan de professional de zonwering juist installeren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd ideale zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met slinger is werkbaar, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9523

Plaats een reactie