Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wemeldinge vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Wemeldinge? Zonwering is er voor binnen en buiten en regel je al vanaf €87,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is geschikt om je woning koel te houden. Ook realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel afzonderlijke toepassingen. Op dit platform verstrekken we een handig stappenplan waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien vind je een indicatie van de kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Wemeldinge en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-wemeldinge

Zonnescherm laten plaatsen in Wemeldinge

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wemeldinge door een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat alles degelijk opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met bedrijven in de regio. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Wemeldinge en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. De installateur plaatst het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Loop na of het netjes is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Wemeldinge

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Wemeldinge wordt gekocht door mensen om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige toepassingen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel prints en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 tot zo’n €2525. In de keuzegids hieronder behandelen we de beste producten.

Alles wat je moet weten over terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Door middel van 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Advies: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijsindicaties liggen zo tussen de €800 – €2175.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte kosten variëren tussen de €375 en €1300.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Wemeldinge komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven liggen tussen de €200 en €1125.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Eveneens schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 opties: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde tarieven variëren tussen de €350 en €1425 voor rolluiken bestellen in Wemeldinge.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van de woning. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €680 en €1975.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Wemeldinge: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Soms zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven schommelen tussen de €310 en €825. In de box hieronder bespreken we de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos te installeren, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in velerlei kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden diverse varianten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €60,00 – €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wemeldinge: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Aanbod in mooie stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en huiselijke ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een tarief van €90 tot wel €425.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met een prijs van €57,5 tot +/- €170.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Wemeldinge: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit tientallen modellen en materialen zoals PVC, hout, stof, aluminium, kunststof. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht prijzen van €70 tot €230.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. bamboe, stof, pvc, kunststof, aluminium. Ideaal voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen beginnen bij circa €85 en lopen op tot €185.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Wemeldinge op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn exclusief, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, schuiframen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten starten bij om en nabij de €410 en bedragen voor een luxe model zo’n €910.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Wemeldinge zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: hordeur, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen starten bij om en nabij de €82,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €700.

 • Te monteren op: valraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende zaken: de productcategorie, het materiaal, de afmeting en de bedieningsopties. In het schema hierna bespreken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Wemeldinge in april 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€870 – €2350
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€365 – €1350
Screens200 cm – 400 cm breed€240 – €1050
Rolluiktot 4,5 meter breed€310 – €1300
RolgordijnTot 300 cm breed€70 – €150
Lamellen200 x 200 cm€65 – €200
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €200
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €360
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Zeeland.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Wemeldinge. Hieronder tref je een aanvulling op de beste verkochte merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Hornbach, Gamma, Hubo & FonQ, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Formido.
 • Zie ook: Roma, Weinor, Toppoint, Husol, Bece, Deponti & Milano, Schlappi, Sunway, Swela, Lumenguard, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Kapelle

Goedkope zonwering kopen in Wemeldinge? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna bekijk je bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal check je ook leveranciers en verkooppunten in Kruiningen, s-Gravenpolder en Hansweert.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest gekozen zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering is afhankelijk van de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in veel kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Wemeldinge?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte kosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €600. Buitenscreens €235 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €625). Een instap-rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €290 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €795). Budget gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €100 per raam / kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, kleuren en prints en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Wemeldinge?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Wemeldinge. Dan komt er een ervaren professional die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het systeem degelijk vastzetten. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met stang of band werkt in de basis mooi, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken of schermen starten bij €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4424

Plaats een reactie