Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Liempde vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Liempde? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en kan je al kopen vanaf €52,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm werkt erg goed om zonnestralen te weren. In veel gevallen realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben bijzonder veel verschillende systemen. Via onze site verstrekken we een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Ook bekijk je de geschatte kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Liempde en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Genieten van extra privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-liempde

Zonnescherm laten plaatsen in Liempde

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Liempde door een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat alles degelijk aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Liempde en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor het montageteam. De professional monteert de screens of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Ga altijd na of alles juist is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Liempde

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Liempde is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele modellen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in allerlei kleuren en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 en €2850. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de beste keuzes.

Details over knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Door middel van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zodoende kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Advies: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De normale tarieven schommelen tussen de €850 tot zo’n €2000.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €475 tot zo’n €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Liempde is onmisbaar als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties liggen zo tussen de €325 tot zo’n €1075.

 • Compact en elegant systeem.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 types: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte prijzen komen uit tussen de €310 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Liempde.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van de woning. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte prijzen schommelen tussen de €680 tot €1700.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Liempde: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Soms zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €310 en €900. In het boxje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen mogelijkheden.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig op te hangen, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen worden aangeboden in tientallen designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden diverse varianten zoals dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, transparante en de duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €45,00 – €175.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Liempde: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in interessante stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen geven een warme en authentieke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie een prijs van €110 tot €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met een prijs van €62,5 tot zo’n €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Liempde: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten ontzettend veel kleuren en materialen als bijv. PVC, kunststof, bamboe, hout, aluminium. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie kosten van €75 tot wel €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, aluminium, bamboe, kunststof, hout. Handig voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Liempde vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, valramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij circa €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Liempde bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, plissé hor, voorzethor, inzethor, rolhor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen starten vanaf €85 en kunnen oplopen tot €750.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, tuimelraam, draairaam, vast raam, valraam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van professionele winkels

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn afhankelijk van allerlei opties: het soort systeem, de materiaalsoort, de maximale lengte en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder tonen wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Liempde in juli 2024.

ZonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€835 – €2150
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€395 – €1550
Screenstot 400 cm breed€270 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1450
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €175
Lamellen200 x 200 cm€70 – €190
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €260
Plisségordijnen100 x 200 cm€110 – €320
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Liempde. In het volgende schema verstrekken we een aanvulling op de meest bekende merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, IKEA, Praxis, Karwei & Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Bol.com, Formido.
 • Zie ook: Weinor, Roma, Novoferm, Bece, Toppoint, Deponti en Copaco, Swela, Lumenguard, Milano, Sunway, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Boxtel

Goedkope zonwering kopen in Liempde? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje bekijk je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker vergelijk je ook montagebedrijven en verkooppunten in Den Dungen, Zuilichem en Gemonde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest gekozen zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bekijk snel meer details over: Rolgordijnen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: de breedte van de ramen, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en je budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, stoffen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Liempde?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De verwachte prijzen vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Screens €265 per kozijn. Bij een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een instap-rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €800). Budget soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €125 per raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. type systeem, de maximale lengte, bediening, de materiaaltypes, prints en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Liempde?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Liempde. Hierbij komt er een deskundige montagepartner die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het zonnescherm op de goede manier installeren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd goede zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met een handslinger werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, draaiknop, handzender, afstandsbediening) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon gaat schijnen laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5298

Plaats een reactie