Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Boxtel vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Boxtel? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €70,00. Professionele buitenzonwering als een screen is praktisch tegen hevige zon. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel verschillende modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook delen we een kostenindicatie en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Boxtel en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-boxtel

Zonnescherm laten plaatsen in Boxtel

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Boxtel via een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product volgens de documentatie aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Boxtel en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De monteur monteert het terrasscherm of de shutters zoals gewenst. Loop na of het netjes is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Inzicht in de kosten van raambekleders in Boxtel

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Boxtel is zeer handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere modellen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel dessins en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 tot €2825. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest gekozen producten.

Korte info over terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Belangrijk: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De kosten liggen tussen de €800 en €2250.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte kosten variëren tussen de €400 t/m €1275.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Boxtel is zeer geschikt als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen bedragen tussen de €225 – €1050.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Waarom kiezen voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte kosten bedragen tussen de €280 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Boxtel.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De tarieven bedragen tussen de €700 en €1925.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een heerlijke temperatuur in huis via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Boxtel: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten komen uit tussen de €330 tot €850. Bijgaand behandelen we de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk aan te brengen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in oneindig veel prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt verschillende varianten zoals transparante, elektrische, waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties komen uit tussen de €55,00 en €180.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Boxtel: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op onkosten van €90 oplopend tot €300.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op prijsindicaties van €50 tot wel €170.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Boxtel: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit gigantisch veel modellen en materialen als bijvoorbeeld aluminium, kunststof, PVC, stof, bamboe. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan een prijskaartje van €82,5 tot +/- €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals kunststof, hout, pvc, stof, bamboe. Ideaal voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven beginnen bij €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • Van elegant tot robuust.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Boxtel professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, ronde ramen, vaste ramen, valramen, schuiframen, uitzetramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €890.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Boxtel geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, rolhor, hordeur, inzethor, lamellenhor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen beginnen bij circa €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €525.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, schuifraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke kamer

Gratis een aanbieding op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd via meerdere aspecten: het artikel, materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Boxtel in juli 2024.

ZonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€805 – €2050
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€365 – €1325
Screens100 cm – 400 cm breed€260 – €1100
Rolluik1 – 4 meter breed€320 – €1275
Rolgordijn200 x 60 cm€70 – €145
Lamellen100 x 50 cm€65 – €200
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €240
Plisségordijnen110 cm breed€115 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die goede producten en service leveren. Elke montagepartner heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Boxtel. In de tabel hierna bekijk je een toelichting op de meest verkochte merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Hornbach, Gamma, Praxis & Leen Bakker, Bol.com, Formido, FonQ, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Husol, Weinor, Novoferm, Roma, Bece, Toppoint en Schlappi, Milano, Sunway, Lumenguard, Swela, Copaco.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Boxtel

Goedkope zonwering kopen in Boxtel? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna bekijk je bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker vergelijk je ook montagepartners en shops in Zaltbommel, Vught en Heusden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We delen nu de meest verkochte soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Boxtel?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte onkosten vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €750. Buitenscreens €200 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm betaal je om en nabij de €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €480. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €820). Betaalbare producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €140 per raam / kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, kleuren en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Boxtel?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Boxtel. In dat geval komt in gediplomeerde vakman die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de expert het product op de juiste wijze vastzetten. Dankzij de montageservice geniet je altijd van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je handmatige bediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met slinger of band is op zich ok, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, handzender, draaiknop, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5280, 5281, 5282, 5283Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie