Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Den Dungen vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Den Dungen? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Een goedkoop systeem is er al voor €62,50. Goede buitenzonwering als een screen is praktisch om de zon en warmte te weren. Ook verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn de wereld aan diverse soorten. Op dit portaal vind je een handige keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast check je een kostenindicatie en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Den Dungen (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Minder last van inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-den-dungen

Zonnescherm laten plaatsen in Den Dungen

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Den Dungen door een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product goed aangebracht wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je snel specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Den Dungen en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. De vakman levert het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Check of het netjes is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Den Dungen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Den Dungen is zeer handig om de zon en warmte te weren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere toepassingen zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei materialen en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 tot zo’n €2750. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest gekozen types.

De beste terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de muren. Tip: het systeem kan beschadigen bij harde wind. De verwachte prijzen bedragen tussen de €850 tot €2000.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen liggen tussen de €450 – €1300.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Den Dungen is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €375 en €1075.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Details over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 modellen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De prijsindicaties liggen tussen de €310 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Den Dungen.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Tips voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij rijksmonumenten. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van woonhuizen. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte prijzen variëren tussen de €740 tot wel €1775.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Den Dungen: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen bedragen tussen de €360 en €875. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in diverse designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt verschillende types zoals transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €47,50 – €185.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Den Dungen: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en landelijke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht een prijskaartje van €100 tot wel €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met prijzen van €47,5 tot €165.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Den Dungen: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel dessins en materialen zoals o.a. aluminium, stof, kunststof, bamboe, hout. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan een prijskaartje van €67,5 tot +/- €200.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van hout, stof, pvc, aluminium, kunststof. Handig voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen beginnen bij circa €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €210.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Den Dungen op maat gemaakt

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen starten vanaf €450. Voor luxe versie moet je rekening houden met €920.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Den Dungen zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, hordeur, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang verschillende aanbiedingen van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van velerlei thema’s: het model, het gewenste materiaal, de maximale lengte en handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Den Dungen in mei 2024.

Soort zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€805 – €2250
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€375 – €1600
Screens300 cm – 400 cm breed€255 – €1150
Rolluik1 – 4 meter breed€300 – €1375
Rolgordijntot 3 meter breed€50 – €160
Lamellen250 x 250 cm€70 – €215
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €280
Plisségordijnen150 cm breed€115 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Den Dungen. Hieronder tonen wij een overzicht met de meest gekozen merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Karwei, Hubo, Hornbach en Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, Kwantum, Formido.
 • Overweeg ook: Toppoint, Husol, Deponti, Bece, Novoferm, Roma en Swela, Lumenguard, Dickson, Sunway, Schlappi, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Sint-Michielsgestel

Goedkope zonwering kopen in Den Dungen? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? In de onderstaande tabel vergelijk je namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site vergelijk je ook monteurs en verkooppunten in Berlicum, Gemonde en Cromvoirt.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest ideale binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: het type raam, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in meerdere kleuren, materiaaltypes en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Den Dungen?

De verwachte prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De standaard onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Buitenscreens €230 per kozijn. In het geval van een terraszonwering betaal je om en nabij de €1050. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €795). Budget gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €105 per raam). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het model, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, kleuren en prints en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Den Dungen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Den Dungen. In die situaties komt een deskundige expert die ieder raam inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het zonnescherm vakkundig ophangen. Dankzij de montageservice geniet je van perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met een handslinger is werkbaar, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van smart rolluiken en schermen liggen rond de €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5271, 5275

Plaats een reactie