Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zuilichem vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Zuilichem? Zonwering is er voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €87,50. Buitenzonwering zoals een markies werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Tevens biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn enorm veel verschillende producten. Op deze pagina delen we een concreet advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Tevens bieden we gemiddelde tarieven en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Zuilichem (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-zuilichem

Zonnescherm laten plaatsen in Zuilichem

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Zuilichem middels een bekende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles volgens de documentatie bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je gemakkelijk experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest moderne keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Zuilichem en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor de specialisten. De installateur monteert het terrasscherm of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Zuilichem

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Zuilichem wordt met name toegepast om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige modellen zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende materialen en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €450 tot zo’n €2500. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest gekozen oplossingen.

Effecten van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Middels twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Disclaimer: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De prijsindicaties komen uit tussen de €850 en €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Moderne eigentijdse look.

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen schommelen tussen de €425 tot zo’n €1300.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Zeer windbestendig.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Zuilichem is een uitstekende keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen variëren tussen de €200 t/m €1200.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De totale investeringen schommelen tussen de €320 t/m €1300 voor rolluiken bestellen in Zuilichem.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Advies over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 30 woningen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van de woning. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De tarieven variëren tussen de €670 tot zo’n €1725.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een goede temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Zuilichem: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten liggen tussen de €380 en €875. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, simpel te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in verschillende dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, transparante, elektrische en een duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen zo tussen de €47,50 tot €170.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zuilichem: heel simpel zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en karakteristieke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie prijzen van €90 tot €300.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan prijzen van €55 tot wel €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Zuilichem: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden diverse vormen en materialen als hout, stof, bamboe, PVC, kunststof. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie prijzen van €70 tot €210.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. bamboe, kunststof, stof, pvc, aluminium. Perfect voor hoge / grote ramen en bij een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen beginnen bij €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Zuilichem in alle vormen en maten

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, valramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen beginnen bij zo’n €410 en kunnen oplopen tot €850.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Zuilichem zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: hordeur, rolhor, lamellenhor, voorzethor, inzethor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Deze variant weert muggen, vliegen en ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven beginnen bij circa €77,5 en kunnen oplopen tot €625.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draairaam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Direct meerdere aanbiedingen van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere factoren: het type model, de materiaalkeuze, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. In het volgende schema bekijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Zuilichem in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€805 – €2150
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€390 – €1450
Screens1 – 4 meter breed€240 – €1150
Rolluiktot 4,5 meter breed€330 – €1375
Rolgordijn150 x 100 cm€75 – €165
Lamellen150 x 100 cm€55 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €260
Plisségordijnen150 x 100 cm€105 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Zuilichem. Hierna tonen wij een overzicht met de grootste merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei, Praxis & FonQ, Leen Bakker, Formido, Kwantum, Bol.com.
 • Ook interessant: Husol, Novoferm, Toppoint, Deponti, Bece, Weinor en Milano, Lumenguard, Swela, Dickson, Sunway, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Zaltbommel

Goedkope zonwering kopen in Zuilichem? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna vind je adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website kom je ook in contact met monteurs en bedrijven in Gemonde, Brakel en Esch.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de meest populaire zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Plissegordijnen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: het type raam, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, stoffen en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Zuilichem?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte onkosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Buitenscreens €275 op basis van 1 raam. In het geval van een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €600). Een normaal rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €260 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €835). Gunstiger geprijsde opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €145 per kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het type / model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, materiaalgebruik, kleur en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Zuilichem?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Zuilichem. Er komt dan een lokale professional die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het systeem goed installeren. Op die manier geniet je van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5305

Plaats een reactie