Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heijningen vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Heijningen? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Een goedkoop systeem is er al voor €52,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik is het meest effectief om je woning koel te houden. Eveneens geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit ontzettend veel verschillende modellen. Op dit platform verstrekken we een concreet advies waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze doorzoek je de geschatte kosten en een tabel met regionale zonwering specialisten in Heijningen en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-heijningen

Zonnescherm laten plaatsen in Heijningen

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Heijningen via een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het systeem fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk type product aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Heijningen en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. De specialist plaatst het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals gewenst. Controleer of de totale constructie correct is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Heijningen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Heijningen wordt gekocht door mensen om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele systemen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse vormen en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 en €2525. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest bekende types.

Kosten en pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. de speciale knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Tip: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale prijzen liggen tussen de €800 tot zo’n €2125.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Erg handig bij grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 tot wel €1275.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Zeer windbestendig.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Heijningen is onmisbaar als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en kan je helemaal integreren in een kozijn. De materialen van het doek zijn o.a. vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven variëren tussen de €375 tot zo’n €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 type systemen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten liggen zo tussen de €300 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Heijningen.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Uitleg over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van gebouwen. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De totale investeringen liggen zo tussen de €630 – €1950.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Heijningen: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Soms brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven liggen zo tussen de €380 – €950. In het bijgaande stukje bespreken we de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, probleemloos aan te brengen, simpel af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in diverse prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, elektrische, dakraam, kiepkantelraam, transparante, verduisterende en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €60,00 tot €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heijningen: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Te koop in verschillende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en rustieke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een prijskaartje van €115 tot +/- €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op onkosten van €60 tot +/- €150.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Heijningen: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel kleuren en materialen zoals onder andere stof, kunststof, bamboe, hout, PVC. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan prijzen van €67,5 tot wel €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals aluminium, hout, bamboe, pvc, stof. Ideaal voor brede / grote ramen en matchen goed met een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten bij om en nabij de €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Heijningen professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De onkosten beginnen bij zo’n €450 en kunnen oplopen tot €850.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Heijningen zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, hor met scharnier, plissé hor, inzethor, rolhor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten bij gemiddeld €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €775.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden gecalculeerd via verschillende factoren: het soort product, materiaaltypes, het formaat en handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna vergelijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Heijningen in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€840 – €2125
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€360 – €1625
Screens300 cm – 400 cm breed€270 – €975
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1425
Rolgordijn150 x 250 cm€55 – €145
Lamellen100 x 50 cm€50 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €240
Plisségordijnen100 x 200 cm€110 – €320
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Heijningen. In de tabel hierna verstrekken we een aanvulling op de beste verkochte merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma en Formido, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Bece, Weinor, Husol, Novoferm, Roma, Toppoint en Milano, Copaco, Schlappi, Dickson, Lumenguard, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Moerdijk

Goedkope zonwering kopen in Heijningen? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in de regio? Hierna verstrekken we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website vergelijk je ook leveranciers en verkooppunten in Langeweg, Oudemolen en Klundert.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de beste buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras & Serre
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Check ook aanvullende info over: Plissegordijnen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in velerlei kleuren, stoffen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Heijningen?

De onkosten voor zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €550. Screens €290 per kozijn. Bij een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1075. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €750). Een instap-rolluik kost €450. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €280 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €795). Voordelige producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €120 per raam / kozijn). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, materiaaltypes, dessins en kosten van installatie.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Heijningen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Heijningen. Er komt dan een gespecialiseerde professional die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de expert het zonnescherm op de juiste manier monteren. Zo ben je verzekerd van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt prima, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In het geval van een felle zon kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4671, 4794

Plaats een reactie