Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nissewaard vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Nissewaard? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €85,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Eveneens behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit geweldig veel verschillende toepassingen. Op dit platform verstrekken we een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens geven we gemiddelde tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Nissewaard en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-nissewaard

Zonnescherm laten plaatsen in Nissewaard

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Nissewaard via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel juist gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je snel vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest hippe optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Nissewaard en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De installateur levert het zonneschermen of de lamellen zoals afgesproken. Ga altijd na of het product goed is aangesloten. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Nissewaard

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Nissewaard is het meest geschikt om warmte in huis te voorkomen. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel modellen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende vormen en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €475 – €2800. In het stukje hierna beoordelen we de meest praktische types.

Genieten van knikarmschermen en terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hierdoor is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Let op: het scherm kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €925 – €2100.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De kosten variëren tussen de €425 t/m €1300.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Nissewaard biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De onkosten liggen tussen de €300 en €1000.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je behoudt jouw privacy.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €300 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Nissewaard.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Altijd met goede garantie.

Het comfort van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van gebouwen. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijsindicaties liggen zo tussen de €600 tot wel €1675.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een goede temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Nissewaard: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven bedragen tussen de €300 – €900. In deze koopgids beoordelen we de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, moeiteloos aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Men biedt allerlei soorten zoals waterafstotende, elektrische, dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €50,00 en €150.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nissewaard: eenvoudig zelf te installeren.
 • Aanbod in diverse stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en authentieke ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan onkosten van €90 tot zo’n €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met kosten van €50 tot +/- €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Nissewaard: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit mega veel kleuren en materialen zoals o.a. stof, bamboe, PVC, aluminium, kunststof. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan een prijskaartje van €72,5 tot €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals pvc, stof, aluminium, bamboe, kunststof. Perfect voor lange / grote ramen en matchen goed met een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties beginnen bij zo’n €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Nissewaard op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De prijzen beginnen bij zo’n €480 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Nissewaard bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, voorzethor, inzethor, rolhor, lamellenhor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties beginnen bij circa €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €725.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, draairaam, valraam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Multifunctionele raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 worden gecalculeerd via velerlei aspecten: het soort product, het materiaal, de gewenste afmeting en de bedieningsopties. In het volgende schema tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nissewaard in maart 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€850 – €2375
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€395 – €1300
Screens1 – 4 meter breed€280 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€310 – €1450
RolgordijnTot 300 cm breed€70 – €170
Lamellen100 x 50 cm€50 – €225
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €270
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €380
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Nissewaard. Hierna delen we een overzicht met de meest verkochte merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Gamma, Praxis, Karwei & Leen Bakker, Kwantum, Bol.com, Wehkamp, FonQ.
 • Andere merken: Roma, Weinor, Husol, Bece, Deponti, Novoferm en Swela, Copaco, Lumenguard, Milano, Dickson, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Nissewaard

Goedkope zonwering kopen in Nissewaard? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hierna bieden wij namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site bekijk je ook installateurs en shops in Hellevoetsluis, Maassluis en Vlaardingen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de beste zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de raamgrootte, de ligging van de tuin, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Nissewaard?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €550. Screens €220 op basis van één kozijn. Bij een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een normaal rolluik kost €485. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €845). Budget keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, het formaat, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, designs en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Nissewaard?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Nissewaard. Dan komt er een gespecialiseerde professional die ieder raam inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het systeem degelijk vastzetten. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is op zich ok, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, handzender, draaiknop, mobiele app) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 3214Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie