Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Almen vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Almen? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €80,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Meestal biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit de wereld aan verschillende toepassingen. Op dit portaal check je een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens bieden we een indicatie van de kosten en adressen van regionale zonwering specialisten in Almen en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-almen

Zonnescherm laten plaatsen in Almen

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Almen door een betrouwbare zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker alles op de goede manier aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je snel bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk soort systeem je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en effectiefste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Almen en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. De montage-specialist plaatst het knikarmscherm of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of het netjes is opgehangen. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Almen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Almen werkt erg goed om de temperatuur in de woning te beperken. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel artikelen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei materialen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 tot €2725. In het stukje hierna bespreken we de meest bekende producten.

Kiezen voor terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw bij de ramen. Belangrijk: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De kosten bedragen tussen de €825 tot zo’n €2200.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten komen uit tussen de €475 tot zo’n €1375.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Almen is onmisbaar als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen schommelen tussen de €375 t/m €1150.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Investeren in rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte prijzen variëren tussen de €350 tot wel €1275 voor rolluiken bestellen in Almen.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van woningen. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De onkosten variëren tussen de €630 tot €1675.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aangename temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Almen: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De onkosten bedragen tussen de €360 – €975. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk te installeren, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden diverse varianten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, dakraam, verduisterende, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €50,00 en €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Almen: voor iedereen zelf te installeren.
 • Assortiment in interessante stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en authentieke ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met een prijskaartje van €105 tot €425.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan prijzen van €60 tot €175.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Almen: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Leveranciers bieden tientallen soorten en materialen als bijvoorbeeld PVC, bamboe, aluminium, hout, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met een prijs van €80 tot zo’n €200.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van aluminium, hout, pvc, stof, kunststof. Geschikt voor grote ramen en bij een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen starten bij om en nabij de €65 en lopen op tot €190.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Almen op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn uniek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen starten bij gemiddeld €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €890.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Almen geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, inzethor, voorzethor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Dit systeem weert kleine dieren en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten beginnen bij circa €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €550.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, vast raam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd via allerlei thema’s: het type model, type materiaal, de afmeting en afwerking plus bediening. In het schema hierna vind je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Almen in juni 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€850 – €2375
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€390 – €1550
Screens1 – 3 meter breed€285 – €1125
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1325
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €150
Lamellen250 x 150 cm€65 – €190
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €280
Plisségordijnen140 cm breed€105 – €360
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Elke winkel heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Almen. In het volgende schema tonen wij een overzicht met de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Gamma, Hubo, IKEA en Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Formido, FonQ.
 • Overige merken: Deponti, Husol, Roma, Bece, Novoferm, Toppoint en Lumenguard, Copaco, Swela, Schlappi, Sunway, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Lochem

Goedkope zonwering kopen in Almen? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna vergelijk je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vind je ook leveranciers en shops in Joppe, Steenderen en Kring van Dorth.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Rolluiken.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering komt tot stand door: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in verschillende kleuren, modellen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Almen?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige prijzen tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Buitenscreens €250 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1125. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €775). Een instap-rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €760). Betaalbare producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €120 per raampartij). De totale onkosten hangen af van: het product, de afmetingen, soort bediening, het soort materiaal, motiefjes en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Almen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Almen. Dan komt er een deskundige installateur die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het zonnescherm op de goede manier monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met een handslinger werkt in de basis mooi, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7218

Plaats een reactie