Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bunschoten-Spakenburg vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Bunschoten-Spakenburg? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €60,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is ideaal om je woning koel te houden. Vaak realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit de wereld aan diverse modellen. Via onze site verstrekken we een handig stappenplan waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop bieden we gemiddelde kosten en namen van lokale zonwering specialisten in Bunschoten-Spakenburg (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Minder last van inkijk.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-bunschoten-spakenburg

Zonnescherm laten plaatsen in Bunschoten-Spakenburg

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Bunschoten-Spakenburg middels een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het scherm fatsoenlijk aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Bunschoten-Spakenburg en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De specialist monteert het uitvalscherm of de shutters zoals jij dat wilt. Test of de totale constructie correct is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Bunschoten-Spakenburg

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Bunschoten-Spakenburg wordt met name toegepast om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige producten zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €275 tot wel €2900. In het stukje hierna leggen we alles uit over de beste toepassingen.

Het kopen van terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Let op: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De tarieven variëren tussen de €925 tot zo’n €2175.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De tarieven liggen zo tussen de €350 t/m €1325.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Bunschoten-Spakenburg biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten liggen zo tussen de €350 tot €1075.

 • De cassette is klein en compact.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je behoudt jouw privacy.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De kosten liggen tussen de €330 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Bunschoten-Spakenburg.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €620 en €1750.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Bunschoten-Spakenburg: alles over inmeten en ophangen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen bedragen tussen de €350 – €950. In het onderstaande stuk lees je informatie over de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, makkelijk te monteren, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in meerdere designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Men biedt verschillende types zoals lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €65,00 en €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bunschoten-Spakenburg: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Assortiment in verschillende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen geven een speelse en unieke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met een prijskaartje van €100 tot €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan tarieven van €47,5 tot zo’n €185.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Bunschoten-Spakenburg: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. Leveranciers bieden aanzienlijk veel dessins en materialen zoals bijv. kunststof, bamboe, aluminium, hout, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met prijzen van €65 tot +/- €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals hout, stof, bamboe, aluminium, pvc. Praktisch voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €55. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €175.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Bunschoten-Spakenburg voor jouw woning

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, valramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De onkosten starten bij gemiddeld €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €950.

 • Duurzaam product.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Bunschoten-Spakenburg zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, rolhor, hor met scharnier, hordeur, inzethor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €575.

 • Te monteren op: draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 hangen af van velerlei aspecten: het soort systeem, het materiaal, de afmeting en de manier van bedienen. Hieronder tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Bunschoten-Spakenburg in juli 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€840 – €2025
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€380 – €1575
Screens300 cm – 400 cm breed€270 – €1075
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1325
Rolgordijn200 x 60 cm€45 – €170
Lamellen100 x 250 cm€75 – €210
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €250
Plisségordijnen190 cm breed€120 – €310
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Utrecht.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Bunschoten-Spakenburg. In het volgende schema verstrekken we details over de meest verkochte merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, IKEA, Praxis, Gamma & Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Bol.com, Formido.
 • Check ook: Novoferm, Toppoint, Bece, Roma, Husol, Weinor & Sunway, Dickson, Swela, Lumenguard, Milano, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Bunschoten

Goedkope zonwering kopen in Bunschoten-Spakenburg? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker bekijk je ook leveranciers en winkels in Maartensdijk, Eemdijk en Hollandsche Rading.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest verkochte zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre & Terras
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Jaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Bunschoten-Spakenburg?

De uitgaven voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Screens €270 op basis van één kozijn. Bij een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1200. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €825). Een gemiddeld rolluik kost €495. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €265 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €835). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €120 per raampartij). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, het gewenste materiaal, kleuren en prints en montagekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Bunschoten-Spakenburg?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Bunschoten-Spakenburg. Hierbij komt een lokale montagepartner die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de monteur de producten op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van fantastische zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3750, 3751, 3752

Plaats een reactie