Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Maartensdijk vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Maartensdijk? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De prijzen beginnen vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals een rolluik werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Eveneens win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben de wereld aan afzonderlijke producten. Via onze site vind je een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast vind je gemiddelde kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Maartensdijk (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-maartensdijk

Zonnescherm laten plaatsen in Maartensdijk

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Maartensdijk middels een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat het systeem volgens de documentatie bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, extra schaduw, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het gekozen product. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en handigste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Maartensdijk en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De vakman hangt de screens of gordijnen zoals gewenst. Toets of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Maartensdijk

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Maartensdijk is praktisch om de temperatuur in de woning te beperken. Verder geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele producten zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse designs en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €300 tot wel €2550. In het stukje hierna behandelen we de meest gekozen modellen.

Effecten van knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. de handige knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Belangrijk: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De totale investeringen bedragen tussen de €925 tot zo’n €2100.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven bedragen tussen de €325 tot €1200.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Maartensdijk is een uitstekende keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten liggen tussen de €300 en €1075.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Tevens schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De onkosten liggen zo tussen de €290 t/m €1225 voor rolluiken bestellen in Maartensdijk.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Schrikt inbrekers af.

Bestellen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van woonhuizen. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven variëren tussen de €610 en €1775.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aangename temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Maartensdijk: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De onkosten schommelen tussen de €340 en €800. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen modellen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, probleemloos te monteren, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt allerlei soorten zoals elektrische, transparante, waterafstotende, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €65,00 en €165.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Maartensdijk: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en karaktervolle uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht kosten van €100 tot wel €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een prijskaartje van €50 tot zo’n €175.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Maartensdijk: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel vormen en materialen zoals bijvoorbeeld stof, PVC, kunststof, bamboe, hout. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan prijsindicaties van €85 tot zo’n €230.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van hout, kunststof, aluminium, bamboe, pvc. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en bij een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Maartensdijk professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties beginnen bij circa €440. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €960.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Maartensdijk zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: inzethor, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €80 en lopen op tot €575.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, draairaam, valraam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal zaken: het type product, het materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. Hieronder tref je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Maartensdijk in april 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€825 – €2375
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€365 – €1400
Screens200 cm – 400 cm breed€245 – €1075
Rolluik1 – 4 meter breed€330 – €1450
Rolgordijn200 x 100 cm€65 – €140
Lamellen180 x 180 cm€75 – €200
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €220
Plisségordijnen100 x 130 cm€115 – €340
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Utrecht.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Maartensdijk. In het schema hierna bieden wij een toelichting op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Gamma, IKEA, Hubo & Formido, Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Zie ook: Husol, Novoferm, Roma, Deponti, Bece, Weinor en Copaco, Dickson, Lumenguard, Swela, Schlappi, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van De Bilt

Goedkope zonwering kopen in Maartensdijk? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hierna delen we namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform check je ook montagepartners en winkels in Den Dolder, Hollandsche Rading en Bosch en Duin.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de mooiste buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering voor jouw woning hangt af van het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Maartensdijk?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Buitenscreens €255 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €835). Overige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €135 per kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: het type / model, de grootte van het systeem, bediening, materiaaltypes, motiefjes en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Maartensdijk?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Maartensdijk. Dan komt er een ervaren montagepartner die ieder kozijn opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het systeem juist vastzetten. Zo ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is voldoende, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen beginnen bij €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3738

Plaats een reactie