Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ravenswaaij vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Ravenswaaij? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De tarieven starten bij zo’n €75,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Ook biedt een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel verschillende producten. Op dit platform doorzoek je een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast doorzoek je gemiddelde kosten en adressen van regionale zonwering specialisten in Ravenswaaij (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je behoudt je privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-ravenswaaij

Zonnescherm laten plaatsen in Ravenswaaij

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ravenswaaij middels een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het product fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten uit de buurt. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en comfortabelste optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Ravenswaaij en regio. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf installeert het zonneschermen of de shutters zoals afgesproken. Toets of het netjes is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Ravenswaaij

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Ravenswaaij is het meest doeltreffend om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere producten zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse kleuren en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €325 en €2750. In onderstaande alinea behandelen we de meest geziene types.

Het installeren van terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Noemenswaardig: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale prijzen liggen zo tussen de €800 tot zo’n €2000.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een uitkomst voor grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De kosten bedragen tussen de €400 en €1300.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Ravenswaaij is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen liggen tussen de €250 – €1025.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 modellen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijzen liggen zo tussen de €260 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Ravenswaaij.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Enorm lange levensduur.

Nieuwe markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van de woning. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De tarieven variëren tussen de €630 tot zo’n €1775.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Ravenswaaij: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen variëren tussen de €350 tot €800. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest geplaatste toepassingen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, gemakkelijk zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen allerlei soorten zoals dakraam, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €52,50 tot €155.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ravenswaaij: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en landelijke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met een tarief van €90 oplopend tot €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan prijsindicaties van €65 tot +/- €185.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Ravenswaaij: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten diverse systemen en materialen als PVC, hout, stof, aluminium, bamboe. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met onkosten van €72,5 tot +/- €260.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van bamboe, hout, stof, aluminium, pvc. Handig voor imposante / grote ramen en bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €80 en lopen op tot €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Ravenswaaij met exclusieve afwerking

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, valramen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €490 en lopen op tot €890.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Ravenswaaij zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, inzethor, plissé hor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij circa €75 en lopen op tot €550.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, draairaam, valraam, uitzetraam, vast raam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke interieurstijl

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei onderdelen: het type product, het materiaal, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder bieden wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ravenswaaij in april 2024.

Zonwering systeemFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€810 – €2075
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€365 – €1375
Screens100 cm – 300 cm breed€275 – €1200
Rolluik300 – 400 cm breed€315 – €1425
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €170
Lamellen150 x 100 cm€75 – €190
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €230
Plisségordijnen110 cm breed€115 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Iedere leverancier heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Ravenswaaij. In het overzicht hierna tonen wij uitleg over de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Gamma, Hubo, Karwei en Kwantum, Wehkamp, FonQ, Formido, Leen Bakker.
 • Overige merken: Toppoint, Bece, Weinor, Novoferm, Husol, Roma en Sunway, Lumenguard, Milano, Swela, Copaco, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Buren

Goedkope zonwering kopen in Ravenswaaij? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema tonen wij namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze website check je ook installatiepartners en bedrijven in Beusichem, Everdingen en Asch.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Plissegordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in verschillende kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Ravenswaaij?

De prijsindicaties van zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte prijzen vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €725. Buitenscreens €215 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je om en nabij de €1125. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een standaard rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €835). Alternatieve soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €120 per raampartij). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, prints en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Ravenswaaij?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Ravenswaaij. In die situaties komt een capabele installateur die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het model goed monteren. Op die manier ben je verzekerd van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatige bediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met stang of band is op zich ok, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen starten bij €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4119

Plaats een reactie